Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Enver Ersoy Andeden’in doktora tezi “Gazi Üniversitesi 96. Yıl En İyi Doktora Tez Ödülü" yarışmasında birincilik ödülü aldı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen "Gazi Üniversitesi 96. Yıl En İyi Doktora Tez Ödülü" yarışmasında ‘Fen Bilimleri Enstitüsü’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen öğretim üyesi Dr. Enver Ersoy Andeden’i tebrik ederek başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini diledi.

Rektör Aktekin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversite olarak bilimsel, sosyal, kültürel, sanatlar ve sportif alanlarda önemli proje ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz akademik personellerinin ulusal ve uluslararası düzeyde ortaya koydukları proje ve çalışmalarıyla elde ettikleri başarıları da bizleri gururlandırmaya devam ediyor” dedi.

Aktekin devamında “Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Enver Ersoy Andeden'in ‘Stres koşullarının bazı mikroalg türlerinde lipit verimine ve triaçilgliserol (TAG) içeriğine etkisinin gen ekspresyon düzeyinde ortaya konulması ve yağ asidi profili ile ilişkili biyodizel kalitesinin araştırılması’ adlı doktora tezi, Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Gazi Üniversitesi 96. Yıl En İyi Doktora Tez Ödülü’ yarışmasında ‘Fen Bilimleri Enstitüsü’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Şahsım ve üniversitem adına yılın en iyi doktora tezi ödülüne layık görülen öğretim üyemiz Dr. Enver Ersoy Andeden’i, tez danışmanları olan Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Belma Aslım ile üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şahlan Öztürk'ü tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini dilerim” diye konuştu.