Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir’de gerçekleştirilen ’30 Ağustos Zafer Bayramı’ kutlama programlarına katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri, Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ile Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın Valilik makamında tebrikleri kabul etmeleriyle başladı. 

Program daha sonra Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi 2 nolu Çim Sahada devam etti. Programa; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,  Nevşehir Cumhuriyet Başsavcı İsmet Çınar, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki program, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutlamaları, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten yapılan konuşma ve şiirlerin okunması ile devam eden kutlama programı; halk oyunları ekibinin gösterisi, okçuluk, tekvando, jimnastik, Nevşehir At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’nın eğitimli köpek gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi.