Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi, 28 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 58. Kütüphane Haftası kapsamında engelli kullanıcılar için sunmuş olduğu hizmetlerine bir yenisi daha ekledi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, başta üniversitede eğitim gören engelli öğrenciler ve üniversite personeli olmak üzere engelli bireylerin faydalanabilmeleri amacıyla üniversite kütüphanesine Braille (Kabartma) yazıcı alarak hizmete sunduklarını söyledi.

Aktekin, “Gelişen basılı ve elektronik arşivi ile hem üniversite içinde hem de üniversite dışından büyük talep gören kütüphanemiz, kullanıcıların rahat şekilde çalışmalarına, sosyal zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlamaktadır.

Engelli kullanıcılara bilgi ve iletişim dünyasının kapısını açmak için çalışmalar yapan kütüphanemizde, görme engelli öğrencilerimizin, personelimizin ve üniversite dışından gelen engelli bireylerimizin not ve dokümanlara daha rahat erişebilmeleri için Braille (Kabartma) yazıcı, dönüştürücü program ve çevre ekipmanlarını alarak kullanımlarına sunduk. 

Ayrıca, kütüphanemiz bünyesindeki “Engelsiz Kütüphane Birimi” tarafından, braille alfabesiyle yazılı kitaplar, az görenler için ekran büyütme cihazları, hiç görmeyen öğrenciler için notlarını ve kaynaklarını okutabilecekleri seslendirme cihazları, az duyanlar için indüksiyon sistemleri ve dokunmatik ekranlı bilgisayarlar gibi pek çok hizmet verilmekte.

Bunun yansıra engelsiz kütüphane çalışmalarımıza hız vererek engelli kullanıcılarımızın kütüphanemiz hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla engelli rampaları, kabartma kat planları, kılavuz yollar ile görsel işitsel donatılar vb. hizmetlerle mekânda erişim çalışmalarımızı da tamamladık” diye konuştu.

NEVÜ Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için; https://kutuphane.nevsehir.edu.tr/tr/engelsiz-kutuphane-birimi adresini ziyaret edebilirsiniz.