Nevşehir Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şubesi iş birliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında aile danışmanı, eğitimci ve yazar Saliha Erdim "Aile Nedir? Ailenin Kişisel ve Toplumsal Önemi" konulu konferans gerçekleştirdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Damat İbrahim Paşa Konferans Salonunda gerçekleştirilen proğrama Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal, Sendika yöneticileri ve üyeleriyle, Nevşehirli uçak mühendisi merhum Tarık Kesekçi'nin annesi Beyhan Kesekçi Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferasnta Yazar Erdim, 'Eşler Arası İyi Bir İletişimin Stratejileri' konusunu ele aldı.

Ailenin toplumdaki yerinden ve öneminden detaylarıyla bahseden Uzman Aile Danışmanı eğitimci ve yazar Saliha Erdim,” Toplumu aile oluşturur. Aile, ne kadar sağlıklı ise toplum da o kadar sağlıklıdır. Aile bireyleri arasındaki iletişim ve etkileşim, ailenin sağlığını belirler. Çocuklarımızın ilk ve daimi okulu ailesidir. Çocuklarımızın hayatını şekillendirecek elzem öğretiler ailede başlar. Doğru iletişimi, doğru davranışı, doğru tepkiyi çocuklarımıza örnek teşkil edecek yaşantılarla aşılamalıyız. Çocuklarımız, bizden gördüğü öğretilerle hayatlarına yön veriyor ve kendi benliklerini oluşturuyor. Temeli sağlam kurmalıyız. Anne, baba ya da eş olarak hem birbirimizle hem çocuklarımızla hem de tüm insanlarla etkili iletişim, doğru dil ve üslup kullanmayı bilmeliyiz. Aile, toplumun en küçük yapısıdır ancak çekirdeğini yani özünü oluşturur.” Dedi.

Öcal: "SALİHA ERDİM'i ağırladık"

Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Nevşehir Belediyesi ve Sendikamız Eğitim ve Sosyal İşler Başkanlığı iş birliği ile Uzman Aile Danışmanı Saliha ERDİM, NHBVÜ konferans salonunda "Aile" üzerine konferans verdi. Konferansın düzenlenmesi için emek sarfeden sendika yönetimimize, üniversite sendika yönetimimize, Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Semih AKTEKİN'e, Nevsehir Belediye Başkanı Sn. Mehmet Savran'a ve katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkürü borç biliriz." dedi.

Savran: "Aileler toplumun temel değeridir”

Nevşehir'de bu tarz programların artarak devam edeceğini ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'da, “Biz Nevşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin hem kendilerini geliştirip yeni kazanımlar elde edebilmesi hem de güzel bir programla keyifli vakit geçirebilmeleri için ilimizde kültür, sanat ve spor faaliyetlerine ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim Hanımefendi’yi “Aile” konulu konferansıyla ilimizde ağırladık. Hayata dair detaylar, dönüm noktaları ve örnek olacak hikâyelerle, Aile danışmanı Saliha Erdim, aile yapısının toplumdaki yeri üzerine çok hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Kendilerine ve katılım sağlayan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Savran: "Aile toplumumuzun en temel değeri, yapı taşı. İnsan iyi gününde de kötü gününde de ailesini, sevdiklerini yanında görmek ister. Konferansımızın konusunu çok güzel bir şekilde ifade ettiği gibi "aile", korumamız gereken kalemizdir. Bu kaleyi korumak, manevi değerlerimizle örmek de bizim en önemli sorumluluğumuz” diye konuştu.