Nevşehir'de ilk kez üretimi yapılan çölyak, diyabet ve bir çok hastalığa iyi gelen 'Karabuğdayın Hacıbektaş İlçesinde yürütülen proje kapsamında deneme ekimi yapılan karabuğday'ın kontrolleri yapıldı.

'Karabuğday' sevinci! Nevşehir Hacıbektaş'ta bir ilk...

Karabuğday, yüksek besin değerine sahip, protein ve önemli miktarda diyet lifi vitamini olan (B1, B2, E Vitamini) bol mineral madde içeren ve en önemli özelliği glüten içermeyen Karabuğday, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesinde emekli Öğretmen Ali Kaim'e ait 10 dekar alanda deneme çalışması yapılmış ve Hacıbektaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce kontrolleri gerçekleşmiştir…

Hem çok sağlıklı hemde çok kazançlı...

"Karabuğday'ın ana vatanı, Orta Asya'dan gelen bir bitki. İlk kez Çin, Kazakistan ve Japonya'da üretilmeye başlamış. Zamanla Amerika ve Avrupa ülkelerinede yayılan ürün bu bölgelerde oldukça fazla tüketiliyor. Kuraklığı seven bu bitkiyi Nevşehir'de İlk Kez Hacıbektaş'da yetiştirildi. Ekerken maliyeti düşük ama biçtikten sonra buğdaya oranla çok daha fazla kazanç elde edilebilecek bir ürün olması çiftçilerinde yüzünü güldürüyor.