Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle 2021 yılı içerisinde Nevşehir'de hayata geçirilecek olan 10.970.750  TL tutarındaki 14 proje için imzalar atıldı.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin katıldı. 

KOP Başkanlığınca yürütülen "2021 yılı KOP Mali Destek Programları" kapsamında Nevşehir’de uygulanacak projelerin protokol imza töreni Valimiz Sn. İnci Sezer Becel’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje imza töreninde konuşan Vali İnci Sezer Becel, ilimiz Nevşehir'in tarım ve hayvancılık sektörünün yanı sıra eğitim ve kültürel anlamda kalkınması için son derece önemli olan projelerin hayırlı olması dileklerinde bulunarak; “ Protokol kapsamında; “Sulama, Kırsal Dezavantajlı Alanlar, Tarımsal Eğitim ve Yayım, Okuma Kültürünün Geliştirilmesi, Sosyal Gelişim Programı ve Turizm Uygulamaları” alanlarında toplam 14 projeye 10.970.750 TL destek sağlanacak. Toplamda 14 projemiz inşallah bu ödenekle hayata geçecek. Projelerin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.