Hollanda merkezli Prowork koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliğinden 12 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Skills+ projesi Ulusal ve uluslar arası yarışmaları başarılı ile tamamlandı.

Gençlerin meslek hayatına adapte edilmesini sağlayabilmek amacı ile gerçekleştirilen projede özellikle özel insanların iş hayatında yer alabileceğini gösterebilmek amaçlanmıştır.

Yemek ve Konaklama Bilişim Teknolojileri alanında yarışmalara katılan NTSO, ilimiz Nevşehir içerisinde yer alan H. Rasim Uzer Özel Eğitim ve Meslek Okulundan özel gençlerle yemek alanında, Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Bölümü öğrencileri ile de Bilişim Teknolojileri alanında beceri yarışmalarına katılmıştır.

Bilişim Teknolojileri alanında dereceye giren öğrenciler ile yemek alanında yarışmaya katılan özel öğrencilerimize madalyaları kendi öğretmenleri tarafından sunuldu.

H. Rasim Uzer Özel Eğitim ve Meslek  Okul müdürü Yusuf Çağlayan yaptığı açıklamada “Çocuklarımızın hepsi birer pırlanta, imkan verilirse özel eğitimlerle birlikte neler yapabileceklerini bizler görüyorduk zaten, proje ile de iş dünyasına göstermiş olduk.” Diyerek projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Bilişim yarışmalarına katılan öğrencilerin öğretmenleri M. Ali Coşkun  ve Okan Ekinci ise projenin gençlerin öz güvenlerini kazanmaları açısından büyük fırsatlar sunduklarını belirterek, 12 ülke arasında bir yarışmaya girmek, değerlendirilmek ve özellikle de ikincilik gibi bir derece almak onlar için çok önemliydi, hem  yaptıkları işe olan bağlılıklarını hayallerini bu sayede geliştirmiş ve mesleğe bakışlarına katkı sağlamış olduğunu özellikle vurguladılar.