NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İli Süt Üreticileri Birliği’nin 8.Olağan Mali Genel Kurul toplantısı Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı.

Genel Kurula; Bakanlık temsilcileri Veramiz Mut, İkrar Dovankaya, Zekeriya Cankat ve Hüseyin Arslan, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanları, Birlik Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda birlik üyeleri katıldı.

Nevşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Turhan, Birliğin 2014 Yılı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Nevşehir İli Süt Üreticileri Birliğinin 2007 yılında kurulduğunu ve kuruluşundan bugüne kadar 8. sini gerçekleştirilen olağan mali genel kurula gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Turhan, “2007 yılından 2015 yılına kadar üye sayımız hızlı artış göstererek 17 kooperatif ile birlikte 4285 üye sayısına ulaşmış durumdayız. Hedefimiz İç Anadolu bölgesinde süt denilince ilk akla gelen, üreticilerin sorunlarına çözüm üreten, saygın, görüşleri talep edilen ve yenilikçi bir üretici birliği olmaktır. Bu hedef doğrultunda 2014 yılında verilen suni tohumlama, tarım market, sigortalama ve proje danışmalık hizmetlerinden bahsederek konuşmasını Bizim İşimiz Hizmet diyerek tamamlayarak, 2015 yılı ülkemize ve ilimize bolluk, bereket, huzur ve refah getirmesini, ülkemiz ve ilimiz hayvancılığı için bol kazançlı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Daha sonra Birlik Muhasebecisi tarafından ayrıntılı olarak bilanço ve gelir gider raporları okunarak genel kurul toplantısı son buldu.