Kahramanmaraş depremlerinin ilk gününden itibaren afet bölgelerinde çalışmalarını sürdüren Enderûn Eğitim Vakfı'ndan yapılan açıklama şöyle; "Gönüllülerimiz kavli duaları yanında tüm imkanlarını seferber ederek ayni, nakdi, fiili yardım ve destekleri ile depremzedelerimizin yanında olmaya devam ediyor. Tüm ilgili kamu kurumları ve STK’lar ile iş birliği ve dayanışma içinde depremzedelerimizin ihtiyaçlarını gidermeye, yaralarını sarmaya, acı ve sıkıntılarını hafifletmeye çalışıyoruz.

Depremden hemen sonra harekete geçen gönüllülerimiz gerek deprem bölgesinde gerekse farklı illerde misafir olarak bulunan afetzedelerimizin sıcak yemek, yiyecek, içecek, giyecek, ısınma, barınma, ulaşım, sağlık vb. ihtiyaçlarının karşılanması için muhtelif ekiplerle toplam 750 kişiyle tüm imkanlarını seferber ederek çalışıyor.

Bugüne kadar Vakfımız, deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan insani yardım malzemeleri olan; su, çay, yağ, kek, bisküvi, süt, bebek maması, makarna, kahvaltılık, çocuk bezi, hijyen malzemeleri, erkek ve bayan iç çamaşırı, battaniye, çorap, soba, odun, ilaç, kefen vb. gereksinimleri, 21 tır, 5 kamyon, 2 minibüs ve 5 araç ile gönüllülerimiz ve iş birliği içerisinde olduğumuz AFAD ve diğer STK’lar ile sağlamış bulunmaktadır. Bu kapsamda afet bölgelerine yaklaşık olarak 160.000 adet acil ihtiyaç malzemesi, 195.000 adet su ve içecek, 210.000 adet gıda maddesi temin edilmesinde ve dağıtımında aktif rol almış bulunmaktayız.

Vakfımız, depremin hemen akabinde Kahramanmaraş’a gönderdiği mobil araç ile ve İskenderun’da kurduğu iki aşevinde depremzedelerimize bugüne kadar yaklaşık 22.000 öğün sıcak yemek hizmeti sundu. Aşevlerimiz günlük 4.500 öğün kapasitesi ile bu hizmeti vermeye devam ediyor. Bu hizmetin devamlılığının sağlanması için gerekli olan gıda vb. maddelerin temini, ulaştırılması, depolanması, insan kaynağı, işletme ve organizasyon gibi ihtiyaçlar gönüllülerimizce karşılanıyor.

Vakıf gönüllülerimiz ağırlıklı olarak Nevşehir, Konya, Ankara, Aksaray, Kayseri, Sakarya, Bursa, Kırşehir ve Erzurum olmak üzere bulundukları her yerde depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan her tür organizasyonun içinde yer almaya gayret etmektedir. Bu kapsamda AFAD, Valilikler, belediyeler ve diğer STK’lar ile iş birliği içinde başta yardım toplama merkezleri olmak üzere tüm faaliyetlere katılım sağlamaktadır.

Gönüllülerimiz, depremzedelerin bölgeden taşınması, geldikleri illerde konaklama, barınma, ev eşyası, giyecek, yiyecek temini vb. ihtiyaçlarının giderilmesi hususlarında da aktif olarak çalışmaktadır. Konya, Kayseri, Kırşehir, Aksaray ve Nevşehir’deki yurt, vakıf binası, misafirhane vb. mekanlarımızı depremzedelerimizin hizmetine sunduk. Kendi imkanlarımızın olmadığı yerlerde ise depremzedelerin diğer kamu veya özel konaklama yerlerini bulmalarına ve yerleştirilmelerine destek olmaktayız. Gerek kendi mekanlarımız gerekse farklı yerlerde barınan afetzedelerin iaşe, ev eşyası gibi ihtiyaçları ile ilgi, sevgi, yakınlık gibi sosyal gereksinimleri gönüllülerimiz tarafından kardeşlik duygusuyla karşılanmaya çalışmaktadır. Bu şekilde ilgilendiğimiz depremzede sayısı yaklaşık 700 kişiyi bulmaktadır.

Diğer yandan, Kayseri’de Kırçiçeği Kreş ve Anaokulumuz depremzedelere ayrı bir sınıf açarak ücretsiz olarak öğrenci kabulüne başlamıştır. Ankara’da Mavi Denizim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile yaptığımız iş birliği ile depremden etkilenenlere ücretsiz olarak psikolog, fizyoterapi ve çocuk eğitimi desteği sağlamaktayız.

Ayrıca gönüllülerimiz tarafından bugüne kadar yapılan yaklaşık 4.100.000 TL’lik bağış Vakfımız, AFAD, Kızılay, İHH vb. kuruluşlar aracılığıyla depremzedelerimize ulaştırılmış bulunmaktadır.

Enderûn Eğitim Vakfı olarak ülkemizi derinden sarsan bu zor günleri aşmak için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz.
 

HESAP NUMARALARIMIZ:

Vakıf Katılım Bankası Nevşehir Şubesi

Hesap Adı: ENDERUN EĞİTİM VAKFI

TR06 0021 0000 0003 3138 9000 01 (TL)

TR92 0021 0000 0003 3138 9001 02 (EURO)

TR22 0021 0000 0003 3138 9001 01 (USD)