Genel Kurulda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifine göre; Aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak, Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 30 gün içinde tekrar işe başlayan bütün çalışanlar için yüzde 5 destek primi verilecek, Kadroya alınan işçiler ile işçi statüsüne geçirilenlerin; emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmaları halinde, iş sözleşmelerinin feshini zorunlu tutan düzenlemeler yürürlükten kalkacak.

01.03.2023 itibarıyla EYT yasası TBMM Genel Kurula katılan milletvekilerinin 395 oyu ile Meclisten Mevcut haliyle geçerek oybirliğiyle kabul edildi.Kanun Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek.

EYT düzenlemesiyle, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek.

Emekli olabilmek için, 4 A kapsamında işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak şartları geçerli sayılacak.

4 B Bağkur kapsamında ise kadınlar için 7200 erkekler için ise 9000 prim gün sayısı şartları geçerli olacak.

Başvuru süreci Resmi Gazetede yayımlanmasıyla başlayacak olup E devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

Kapsama giren Hak sahiplerine şimdiden Hayırlı olsun.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen EYT'ye ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız 24 yıllık EYT sorunu artık çözüldü. Emekçilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı açıklamada; “Verilen Sözler Bir Bir Yerine Getiriliyor” İlk etapta 2,5 milyon,toplamda 5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren EYT düzenlemesine ilişkin Teklif yasalaştı; 08.09.1999’dan önce sigorta girişi olanlar için yaş şartı olmayacak Çalışan emekli için 5puan destek primi verilecek" dedi.