AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Mali Müşavir Fatih Güneş, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimler için AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Fatih Güneş, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’a makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Fatih Güneş Kimdir?

1983 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nevşehir’de tamamlayıp, yüksek öğrenimini Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, ikinci yüksek öğrenimini ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamlamıştır. Okan Üniversitesi Muhasebe ve Denetim alanında yüksek lisans yapmış olup Lise ve Üniversite öğrencilik yıllarında sosyal ve siyasi etkinliklerde görev almıştır.

Üniversite eğitiminden sonra Nevşehir’de faaliyet gösteren özel bir Mali Müşavirlik firmasında yöneticilik yapmıştır. TURMOB tarafından yapılan sınavlardan başarılı bir şekilde geçip Mali Müşavirlik ünvanı almıştır. 2009 yılında Lüleburgaz 65.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında Kısa dönem olarak vatani hizmetini yerine getirmiştir.

Kasım 2011 tarihinden itibaren Nevşehir’de kendisine ait  Mali Müşavirlik bürosunda faaliyetine devam etmektedir. Mali Müşavir Fatih GÜNEŞ ilinde ve il dışında birçok firmaya muhasebe hizmeti ve mali danışmanlık hizmeti vermektedir. Mesleki alanda birçok Konferans, Eğitim ve Seminerlere katılmış olup çeşitli sertifikalara sahiptir.