Gençlere böyle mi örnek olacağız?

*Bizleri uyuşturuyorlar. Sadece gençlerin internete gömüldüğünü, saygısız ve sevgisiz olduğunu düşünüyoruz ama bizler daha farklı alanlarda daha değişik bağımlılıklar içerisinde yüzüyoruz.

*Mesela futbol konusunda ciddi ciddi hesaba çekmeliyiz kendimizi. Sahiden bizim futbol sevgimiz sadece bir hobi mi? Yoksa bağımlıyız adını mı koyamıyoruz? Veya spor deyince neden sadece aklımıza futbol geliyor?

*Mesela siyaset konusunda çok mu masumuz sizce? Çocuklarımıza ailemize ayıracağımız zamanı siyasete ayırarak sizce vatanı mı kurtarıyoruz yoksa inatçı bir partizanız haberimiz mi yok?

*Futbolu ve siyaseti bu kadar radikal sürdürmek sizce gençlere örnek olmak açısından masum bir tavır mı?

*Belki aynı şeyleri söylüyor gibi olacağız ama üst üste koyulan taşlar tekrara düşmek demek değildir. Üst üte koyulan taşlar bir bina inşa eder. Ve bina inşa etmenin yolu da üst üste taş koymaktan geçer.

*Bu bağlamda yine söylüyoruz bakın Filistin zor durumda, İsrail iyice kudurdu çünkü biz uyuyoruz. Doğu Türkistan zor durumda çünkü biz Çin mallarına aşırı rağbet gösteriyoruz ve suçu sadece siyasetçilere atıyoruz. Suriye kan gölüne döndü ve işin içinden “savaşsınlar kardeşim buraya niye geliyorlar” diyerek çıkmaya çalışıyoruz.

*Kişi neyle meşgulse onunla yaşar, onunla ölür. Ve öldüğü gibi dirilir.

*Bizden hatırlatması.

Tunar Çalışkan / Uyandırma Servisi 1453