Nevşehir Görmeyenlen Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, Dernek Başkan Yardımcısı Mahmut Kemikkıran ve dernek üyeleri İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

Aslen Nevşehirli olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, www.fibhaber.com vasıtasıyla tüm hemşehrilerine selamlarını gönderdi.

İzmir'de Nevşehir İli Yardımlaşma Ve Kültür Derneği'nin Başkanlığınıda yapan Birlik Başkanı Mutlu, İzmir'de yaşayan Nevşehirliler arasında dayanışma sağlamak amacıyla faaliyet gösterdiklerini söyledi. 

Nevşehirlerin birbirlerine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Mutlu, "Tayin, çocukların eğitimi, görev gibi farklı nedenlerle İzmir'e gelen veya buraya yerleşen hemşehrilerimizin zor günlerinde yanında olmak, sıkıntılarını paylaşmak amacıyla bu derneği kurduk. Yani biz İzmir'e okumaya gelen Nevşehirli bir öğrencinin elinden tutmak, onun okuyup memlekete yararlı biri olmasına katkı sağlamak, ya da İzmir'de hastanede tedavi gören bir hemşehrimizi ziyaret etmek, onun sıkıntısını paylaşmak istiyoruz" dedi.

Zekeriya MUTLU Kimdir?

Yönetim Kurulu Başkanı

1956 Nevşehir doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladıktan sonra 1979 döneminde İzmir Ege Üniveristesi İşletme Fakültesi Muhasebe Bölümün'den mezun oldu.

Üniversiteyi bitirdikten sonra ticaret hayatına atıldı.

1990 yılında İzmir Pazarcılar Odası Başkanlığına seçildi.

Temmuz 2007 tarihinde Birlik Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Zekeriya MUTLU, EGEV Yönetim, EGE-KOOP Danışma, İZ-KA Yönetim, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim ve Yürütme Kurulu üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Evli, 2 çocuk babasıdır.