Nevşehir'in Ürgüp ilçesi ile Avanos ilçesi arasında yer alan Devrent vadisi mevkinde ki otluk alanda yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Devrent Vadisi Aktepe mevkinde piknik yapmaya gelen şahıslar mangal için ateş yaktı. Mangaldan sıçrayan kıvılcımlar yerde bulunan kuru otları tutuşturdu. Otlardaki alevlerin büyümesi üzerine yangını çıkartan şahıslar araçlarıyla oradan kaçtılar.

Çevredeki vatandaşlar tarafından durum Ürgüp Belediyesi İtfaiye amirliğine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen Ürgüp Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kayısı ağaçlarına sıçramadan kontrol altına alındı.

Yaklaşık 3 dönümlük arazide etkili olan yangında çok sayıda küçük hayvanlarda yanarak telef oldu.

Buradan piknikçileri uyarıyoruz: "Lütfen yakılan ateşi söndürmeden gitmeyiniz."

Yetkililer, vatandaşlara yakılan ateşin söndüğünden emin olunduktan sonra piknik alanından ayrılmaları uyarısında bulundu. Eğlencenin sonunda herkesin üzüleceği bir durumun yaşanmaması için yangına sebep olabilecek her türlü davranıştan kaçınılması gerektiğini belirten yetkililer; “Gerektiğinde ateşin üzerini toprakla örtmek veya ateşi suyla söndürmek olası bir yangının önüne geçecektir. Vatandaşlarımızdan kibrit ve sigarayı kesinlikle söndürmeden atmamaları, güneş altında ısıyı odaklaştırarak yangına neden olabilecek cam ve şişe parçalarını rastgele etrafa bırakmamaları konusunda özen göstermelerini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Ve bir hatırlatma daha; "anız yakan geleceğini yakar...

Foto/Video: Ümit Şenyavuz