Nevşehir İHH, yetim çocuklar ve aileleri için 'Karne Şenliği' düzenledi.

Nevşehir İHH gönüllülerinin düzenlediği karne şenliğiyle öğrenciler yaz tatiline merhaba dedi. 

Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle, İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir'de sponsor aile sistemi ile destek olduğu yetim çocuklar için karne şenliği düzenledi. Gülşehir Belediyesi Sadabat Parkı Piknik Alanında gönüllerince eğlenen çocukların sevinci görülmeye değerdi.

İHH Yetim birimi istişare kurulunun düzenlediği karne şenliğine 115 yetim çocuk, 70 anne ve 50 gönüllü katıldı.

Renkli görüntülerin olduğu etkinlikte; çuval yarışı, halat çekme, balon şişirme, kaşıkta top taşıma, kahkaha oyunu, yüz boyama, ip atlama, voleybol ve futbol ile çocuklar, anneler ve gönüllüler doyasıya eğlendiler. Yarışma sonrası çocuklara, annelere ve gönüllülere, ızgara köfte ve tatlı ikram edildi.

Onlar gülerse dünya güler... 

Çocukların karne sevincini doyasıya yaşamaları ve yaz tatilinin ilk günlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için düzenlenen organizasyonda mangallar kuruldu, hep birlikte yenen öğle yemeği sonrasında Sadabat Parkında buluşan çocuklar Lunaparkta birbirinden renkli oyun ünitelerinde gönüllerince eğlendi.

Cemaat ile kılınan İkindi Namazı sonrası çocuklara pamuk şekeri dağıtıldı. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar unutulmaz bir gün yaşadılar.

Eğlence merkezinden mutlu bir şekilde ayrılan çocuklar karne şenliği için İHH yetkililerine teşekkür ettiler.

İHH Nevşehir Şubesi Başkanı Baki Öncel, "Yetim çocuklarımızın önemini dile getirerek toplum olarak inancımız ve herşeyden önce bir insan olmamız gereği, dini dili rengi ne olursa olsun bu çocuklarımıza sahip çıkmamamız gerekiyor" dedi.

Tüm çocuklara iyi bir yaz tatili dileğinde bulunan Öncel, Nevşehir İHH Yetim birimi istişare kurulu tarafından yetim çocuklar için düzenlenen karne şölenimizde tüm çocuklarımıza güzel bir eğitim hayatı diliyorum. Ayrıca desteklerinden dolayı Gülşehir Belediyesine ve Kaya Lunapark sahibi Serkan Kaya bey ve eşine, iş insanı Yusuf Arslan’a, Kemikkıranlar Gurme işletmecisi Muharrem Kemikkıran'a, İl Özel İdaresine, FİB Ajans Organizasyona ve taşımada yardımcı olan Kapadokya Öğrenci Servisine teşekkür ediyorum" dedi.

FİB Haber Merkezi olarak bizimde bu anlamlı organizasyonun havasını solumamıza vesile oldukları için Nevşehir İHH'ya teşekkür ediyoruz.