Kardeş şehir protokolleri bulunan Nevşehir Uçhisar Belediyesi ve Kırgızistan Karakol Belediyesinin ilk projesi gerçekleşti.

31 Ağustos Kırgızistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla Uçhisar Belediyesi tarafından yapılan Kırgız Parkı'nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kırgız Parkı'nın açılışına, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Türkiye – Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, Şair Yazar Sinan Yağmur, STK temsilcileri, il protokol üyeleri ve çok sayıda Uçhisarlı vatandaşlar katıldı.

Parkın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından park alanına Çınar ağacı dikildi. Ardından Kırgız çadırları ziyaret edildi ve burada protokole Kırgız yemekleri ikram edildi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü yaptığı açıklamasında; "Kırgızistan’ın Karakol Belediyesi ile Uçhisar Belediyesi arasında karşılıklı kültürel bağların ve işbirliğin güçlenerek geliştirilmesi için ilk adım olan protokolün geçtiğimiz günlerde imza altına alınmıştı. Bugünde bu protokolün taçlandırıldığı bu tarihi günü hep birlikte yaşıyoruz. Bu tarihi günde bizleri yalnız bırakmayan ve bizlerle beraber olan hazirunumuza da hassaten teşekkür ediyorum. Kırgızistan parkımız Uçhisar'ımıza hayırlı olsun" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Dost ve Kardeş ülke Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev ve hazirunumuzla birlikte, 31 Ağustos Kırgızistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla Uçhisar Belediyemiz tarafından yapılan dostluğumuzun nişanesi Kırgız Parkı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştirdik.

Kırgızistan’ın Karakol şehri ile kardeş şehir olan Uçhisar Belediyemize ve iki ülke arasındaki kardeşliğimizin pekişmesine ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız Osman Süslü’ye de teşekkür ediyoruz." dedi.

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’de; "Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 31. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! İki devlet arasındaki kardeşlik ilişkileri daha da pekişerek gelişme yolunda hep emin adımlarla ilerlesinler.

Böylesine anlamlı bir günde dost ve kardeşimiz Türk topraklarında Kırgızistan isminin Kapadokya'nın zirvesi Uçhisar'daki bu güzel parkta yaşatılacak olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan ve bu güzel parkı Uçhisar'a kazandırdığı için Belediye Başkanı Sayın Osman Süslü'ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’ye ve belediye çalışanlarına Kırgızistan’ın bağımsızlığı vesilesiyle yaptıkları organizasyon için teşekkürlerimizi sunarız”" dedi.

Günün akşamında ise önce Kırgız sanatçıların müzik dinletisi ardından sahne alan değerli sanatçı Mümin Sarıkaya verdiği konserle Uçhisarlılara unutulmaz bir akşam yaşattı.