Düzensiz Göçle Mücadele Valilikler 5. Bölge Toplantısı, Nevşehir, Niğde, Sivas,Tokat, Kayseri ve Yozgat İllerinin valileri, il emniyet müdürleri ve jandarma komutanlıklarının katılımıyla Kayseri'de yapıldı.

5. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele Toplantısı Kayseri'de Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Sivas Valisi Salih Ayhan, Yozgat Valisi Ziya Polat, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Tokat Vali Vekili Remzi Oğuz Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzensiz göç ile mücadele kapsamında iller bazında yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu, alınan önlemler ile istatistiki bilgiler paylaşıldı.

Toplantıda, düzensiz göçle mücadeleye önümüzdeki süreçte kesintisiz devam edileceği, her kademede sürdürülen koordinasyon ve işbirliğinin daha da artırılacağı bildirildi.

Vali İnci Sezer Becel yaptığı konuşmada düzensiz göçte geçiş noktasında bulunan Nevşehir genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdem Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve Nevşehir Göç İdaresi İl Müdürü Akif Doksar 'da yer aldı.