Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Sarıhıdır köyünde etkili olan dolu yağışı ekili tarım arazilerine zarar verdi.

Ürgüp ilçemize bağlı Sarıhıdır köyünde bugün öğlen saat 12:40’ta başlayan dolu yağışı afete dönüşerek tarım arazilerine zarar verdi.

Sarıhıdır köyüne yağan dolu yağışı ile birlikte köyde çiftçilerimizin ürünleri zarar görürken Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman, köy muhtarı Şerafettin Dirican ile birlikte dolu yağışından etkilenen arazileri inceleyerek çiftçilerimizi ziyaret etti.

Başkan Mustafa Korkmaz açıklamasında, “maalesef Sarıhıdır köyümüzde yaşanan dolu hadisesi bizleri üzdü, Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanımız Oğuz Kahraman ile birlikte çiftçilerimizi ziyaret ettik. Çiftçilerimizin büyük emekler vererek yetiştirdikleri meyve ve sebze alanlarının doludan olumsuz etkilendiğini yerinde gördük, Sarıhıdır köyü üreticilerimiz sebze ve meyve üretiminde büyük yol kat ederek çokça güzel lezzetli ürünler yetiştiriyorlar. Şuanda da halen seralarda sebze fideleri ellerinde mevcut satışa hazır vaziyette, ihtiyacı olan çiftçilerimiz gelip alabilirler. Bugün yağış sonrası İlçe Tarım müdürümüz sayın Ali Güleç’te hemen arazide hasar tespit kontrollerinde bulundu. Allah bir daha yaşatmasın” dedi.

Başkan Kahraman ise açıklamasında, “Dolu yağışından etkilenen çiftçilerimizi Ziraat Odası Başkanımız Mustafa Korkmaz ile birlikte ziyaret ettik. Köy Muhtarımız Şerafettin Dirican'dan bilgi alarak, yaraların sarılması ile ilgili yapılabilecekleri istişare ettik, Allah bir daha bu tür afetler yaşatmasın çiftçimiz inşallah bir daha üzülmesin” dedi.