Nevşehir Genç Sanayiciler ve İş adamları Derneği (GESİAD) ‘a yeni üye olan Referans Grup Osgb şirketi yetkilisi Mustafa Yıldırım Gesiad’ı ziyaret etti. Yıldırım İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu Hakkında Kısaca dernek yetkilisine bilgiler aktardı.


Ülkemizde 01/01/2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş sağlığı ve iş güvenliği kanunu kapsamında başlayan uygulama ile yeni bir dizi hizmet gerekliliği doğmuştur. Bu kapsamda gelişen ve değişen beklentileri karşılamak, yasal mevzuatları eksiksiz, kesintisiz yerine getirebilmek ve iş verimliliğinizi arttırırken riskleri minimize etmek önemli ve gerekli hale gelmiştir.  Kanun detayı incelendiğinde 2013 yılı içinde 50 ve üzeri SSK çalışanı barındıran ( tehlike sınıfları gözetilmeksizin ) firmalar için bu hizmet zorunlu tutulmuşken; 01.01.2014 itibariyle ise tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren firmaların çalışan sayısı gözetilmeksizin aynı hizmeti alması şarta bağlanmıştır.

     

      Günümüz Türkiye’ sinde artık iş güvenliği ve iş sağlığına gereken önemin verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Oryantasyon dönemi olarak nitelendirdiğimiz bu süreci kayıpsız kazasız atlatabilmek, sağlıklı bir işleyiş içinde ticari faaliyetlerinize zarar vermeden geçirebilmek bizlerin en önemli temennisidir dedi.Gesiad genel sekreteri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.