NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir’de Yüksek Öğrenim Öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak üzere Gülşehir Belediyesi ciddi bir adım attı.

2009 yılında Nevşehir Üniversitesine bağlı olarak açılan Gülşehir Meslek Yüksek Okulu 140 öğrenci ile başlayan eğitim öğretim serüvenine bin 100 öğrenciyle devam ediyor. İlçe merkezinde bulunan bazı pansiyon, apart ve öğrenci evleri öğrencilerin barınma ihtiyacının tamamını karşılayamamakta. 

Kredi Yurtlar Kurumunca İlçe merkezine henüz bir yurt tesisi yapılmaması nedeni ile, bu ihtiyaç uzun bir süre daha karşılanamayacak gibi gözleniyor.

Gülşehir Belediye Başkanı ve Milletvekillerinin girişimleri neticesinde Kredi Yurtlar Kurumunca İlçe merkezinde uygun bir bina bulunması halinde kiralama yöntemine gidileceği  belirtilse de, İlçede bu işe uygun kapasitede bir binanın olmayışı bu ihtiyacı iyice gün yüzüne çıkartmış. Bu eksikliğin giderilmesini uzun zamandır hedefleyen Gülşehir Belediyesi Sadabat Parkının karşısında, Çevreyolu kenarında cazip bir merkezdeki mülkiyeti Belediyeye ait olan arsayı öğrenci yurdu yapılmak üzere ihale yöntemi ile satışa çıkardı. Son dönemlerde özel girişimciler tarafından öğrenci yurdu binasının inşaatının tamamlanarak, Kredi Yurtlar Kurumuna kiralanması ya da şahısların özel olarak yurt işletmeciliği yapması karlı bir yatırım olarak gözüküyor.