Nevşehir Belediyesinin hazırladığı birbirinden farklı etkinliklerle 15 Temmuz’u anacak. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine karşı kahramanlık destanları yazan Nevşehir,  tarihi günün ikinci yıldönümünde de sabaha kadar ayakta olacak.

15 Temmuz Demokrasi bayramı etkinlikleri kapsamında Diriliş meydanında Nevşehirli ünlü sanatçı Kürşat konser verecek. Konser ücretsiz olup 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 20:00’da konser verilecek.

Konuya ilişkin olarak Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen açıklamasında; " Nevşehirli Kıymetli hemşehrimiz Kürşad 15 Temmuz akşamı Nevşehir’de. Tüm vatandaşlarımız davetlidir." dedi.

Başkan Seçen “Unutmayacağız unutturmayacağız”

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla seçen, darbe kalkışmasının gerçekleştiği ilk andan itibaren Nevşehirlilerin Diriliş Meydanı’na çıkarak demokrasiye ve milletin seçtiklerine sahip çıktığını söyledi.

O karanlık geceyi ve o gün bu ülke için şehit ve gazi olan kahramanları “Unutmayacağız, unutturmayacağız” diyen Başkan Seçen, şöyle konuştu: “15 Temmuz 2016’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’imizde de bu hainliğe karşı dimdik ayakta durdu. Nevşehir’in kahraman evlatları vatanına, bayrağına sahip çıktı. O karanlık gecenin ikinci yıldönümünde bir kez daha bir araya geleceğiz, vatan hainlerine bir kez daha ‘Biz her zaman burada olacağız, bu kutsal ülkeyi asla hainlere teslim etmeyeceğiz diyeceğiz.
Bu vesile ile 15 Temmuz’da tüm Nevşehirli hemşerilerimizi Diriliş Meydanı’nda yapılacak Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarına davet ediyorum.