Derinkuyu Malmüdürlüğü, Nevşehir Derinkuyu'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli 6 milyon 305 bin TL olarak belirlendi.
Sıra No:1
İli-ilçesi: Nevşehir Derinkuyu
Köy/Ksb/Mah: Til Köyü
Mevkii: Sivriönü
Cinsi: Ham Toprak
Ada No: 130
Parsel No: 126
Yüzölçüm (metrekare): 686 bin 182 
Hazine Hissesi: Tam
İmar Durumu: İmarsız
Satışa Esas Tahmini Bedeli: 2 milyon 60 bin TL
Geçici Teminatı: 206 bin TL
İhalenin Tarihi: 15.11.2016
İhalenin Saati: 14:00

Sıra No: 2
İli-ilçesi: Nevşehir Derinkuyu
Köy/Ksb/Mah: Baş Mahallesi
Mevkii: Kızılviran
Cinsi: Ham Toprak
Ada No: 195
Parsel No: 8
Yüzölçüm (metrekare): 424 bin 540 
Hazine Hissesi: Tam
İmar Durumu: İmarlı olup, planda yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesis alanı
Satışa Esas Tahmini Bedeli: 4 milyon 245 bin 400 TL
Geçici Teminatı: 424 bin 540 TL
İhalenin Tarihi: 15.11.2016
İhalenin Saati: 15:00


1 - Yukarıda ihale bilgileri yer alan taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45'inci maddesine göre satış ihalesi Derinkuyu Malmüdürlüğü Makam Odasında yapılacaktır.
2 - İhalelerle ilgili şartnameler mesai saatleri içerisinde Derinkuyu Malmüdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir. Talep halinde ihale konusu taşınmazlar bulunduğu yerde gösterilecektir.
3 - Yasal yerleşim sahibi olup, ihaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
a) Nüfus cüzdanı aslı veya tasdikli örneğini,
b) Geçici teminat belgesini, (Geçici teminat belgesi: Defterdarlıkların Muhasebe Müdürlükleri ile Malmüdürlüklerine yatırılacak nakit para karşılığında alınacak makbuz veya Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre hazırlanmış süresiz ve limit içi düzenlenen işin özelliği belirtilen geçici teminat mektupları (her teminat mektubunda; ihale tarihinin ve hangi taşınmaz ihalesi için verildiğini içerir mahallesi/köyü, ada, parsel vb. gibi bilgilerin yazılması zorunludur.) veya Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgelerdir.)
c) Özel hukuk tüzel kişileri adına ihaleye katılacaklar; yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak ve teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sürkülerini ve vekaletnameyi, Kamu Tüzel Kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak ve teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi, gerçek kişilerin ise bir başkasını temsilen ihaleye katılmak istemesi halinde Noter tastikli vekaletname ve imza sirkisünü İhale komisyonuna vermeleri gerekmektedir."
4 - Satış bedellerinin 1/4'ü peşin, kalan kısmı ise en fazla 2 yılda ve sekiz eşit taksitle ve kanuni faizleriyle birlikte ödenebilecektir.
5 - Hazine'ye ait taşınmazların satışı KDV ye tabi değildir. Ayrıca tapudaki tüm işlemler bedelsizdir. 5 (beş) yıl süre ile emlak vergisinden de muaftır.
6 - İşgalli taşınmazdan doğabilecek her türlü itilaflar alıcısına aittir.
7 - Satışı yapılacak taşınmaz mallardan 2.sırada bulunan taşınmaz imar planında yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesis alanı olarak (Güneş Enerjisi) ayrılmıştır.1. sırada bulunan taşınmazında aynı amaçla değerlendirilmesi mümkündür.
8 - Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37'inci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
9 - 2.sırada bulunan taşınmazın 14578 m2’lik kısmında TEİAŞ Genel Müdürlüğü lehine daimi irtifak hakkı vardır.
10 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
NOT: Türkiye genelindeki ihale bilgilerihttp://www.milliemlak.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. İrtibat Tel: 03843813245
İlan olunur.