Aslen Nevşehirli olan ve Onüç yıl önce işçi olarak çalıştığı 85 yıllık Alman firmasını devralarak patronluğa adım atan Salih Taşdirek, Avrupa'da Nevşehirlilerin gururu oldu... 

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti’den Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olan İş Adamı gurbetçimiz Salih Taşdirek bu inanılmaz azmi ve başarısı ile büyük takdir topluyor.

"13 yıl işçisi olduğu Alman şirketini satın aldı..."

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çat kasabası nüfusuna kayıtlı olan ve Onbir yıl önce işçi olarak çalıştığı Alman firması Erbacher + Kolb GMBH 'sını devralarak patronluğa adım atan 53 yaşındaki Salih Taşdirek, 1871 yılında kurulan Alman Sanayi ve Ticaret Odası IHK Main-Kinzig-Kreis başkan yardımcısı seçildi. Taşdirek, bu başarısıyla Almanya'da bir ilke imza atmış oldu.

Kısa Kısa Kısa...

Bu büyük başarıların sahibi Nevşehirlilerin gülen yüzü Taşdirek, Almanya'da, akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 13 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2003 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde  (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır. Almanya’da ilk kez bir Türk olarak oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir. 

Taşdirek, Nevşehir'in Avrupa'daki Gururu Oldu ...

SALİH Taşdirek’in hikayesi 1980’de Frankfurt Havaalanında çalışan babasının yanına gidişiyle başladı. Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü mezunu olan Taşdirek, Erbacher Kolb GMBH adlı emniyet kilitleri, güvenli giriş sistemleri üreten şirkette 13 yıl çalıştı ve 2004’te şirketi satın alarak patron koltuğuna oturdu.

Anahtar, kilit, akıllı anahtar sistemi ,elektronik kilit sistemleri , kartlı giriş sistemleri ve güvenlik sistemleri üzerine faaliyet gösteren Erbacher +Kolb GMBH şirketinin sahibi olan Taşdirek, bölgedeki yabancılar meclisinin de başkanlığını yürütüyor.

FİB Haber Merkezi olarak Türkiye'nin ve Nevşehir'in Avrupada'ki Yüz akı Sayın Salih Taşdirek'e bu büyük başarılarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.


Salih Taşdirek Kimdir ?

Aslen Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat kasabası nüfusuna kayıtlı olan 1962 doğumlu Salih Taşdirek, 35 Yıldır Almanya'da yaşamaktadır.

Evli ve 4 çocuk babası olan Taşdirek, 1871 yılında kurulan Almanya Sanayi ve Ticaret Odası'nda IHK Main-Kinzig-Kreis (Hanau – Gelnhausen – Schlüchtern) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olup,  Aynı zamanda Yabancılar Meclis Başkanlığı görevinide yürütmektedir. Başarılı Faaliyetlerinden dolayı Almanya'da Valilik ve Bakanlık nezdinde 2 tane özel Başarı ve Onur Ödülü almıştır.


Taşdirek hala hazırda Almanya'nın Frankfurt kentinde Anahtar, kilit ve güvenlik sistemleri üzerine faaliyet gösteren ERBACHER + KOLB GMBH şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

İşte haklı gururumuz olan Salih Taşdirek'in Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com'u ziyaretinden...