Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı Mustafa Malkoç, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları arasında yer alan milli eğitimde uygulamaya geçirilmesi planlanan uygulamalardan biri olan yabancı dil eğitiminin 5. Sınıflardan itibaren verilmeye başlanacak olmasını değerlendirdi.
Yabancı dil eğitiminin 5. Sınıflardan itibaren verilecek olmasına karşı olmadıklarının altını çizen Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı Mustafa Malkoç, uygulamanın iyi planlanması gerektiğine de dikkat çekti.

Malkoç, “İngilizce dil eğitiminin 5. Sınıflardan itibaren verilmesine destek veriyoruz ama bu dersleri veren branş öğretmenlerimiz bu kez norm fazlası durumuna düşecekler ve sıkıntı yaşayacaklar. Eritilemeyen bu norm kadro fazlası durumunun da iyi planlanması gerekiyor. Bu eğitimin kırsalda verilmeyip şehir merkezlerinde verilmesi gibi bir düşüncede yanlış olur diye düşünüyorum. İşte bakın bu yılın başında İstanbul’da bazı devlet okulları özel İngilizce eğitimi dersi vermeye kalktılar. Bu da hoş bir durum değil. Çünkü fırsat eşitliği ortadan kaldırılmış olunuyor. Ülkemizde eğitim parasız olmalı” dedi.