Kore Gazisi Ahmet Topçu’ya, Madalya ve Beratı, Avanos Kaymakamı Olgun Öner tarafından teslim edildi.

25 Haziran 1950’den 27 Temmuz 1953’e kadar süren Kore Savaşı’nda barışı ve insanlığı korumak için görevlendirilen 92 yaşındaki Gazi Ahmet Topçu’yu makamında ağırlayan Kaymakam  Olgun Öner, “Vatan size minnettar” diyerek, Kore Devleti tarafından gönderilen madalya ve beratı kendisine takdim etti.

Kore’de bir kahramanlık örneği gösteren Türk birliğimizin çok kıymetli bir mensubu ile bir arada olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakamımız, “1930 doğumlu Ahmet Topçu amcamıza bugün madalyasını takdim ediyoruz. Kendisine bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler vesilesiyle Türk Milleti adına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kore’yi korumak için hayatını vermeye razı olan Türk birliğimizin bir mensubu olan Ahmet Topçu’ya ve bu vesileyle bir kez daha teşekkür eden Kaymakamımız, kendisine sağlıklı uzun ömürler diledi ve vatan uğruna şehit olan aziz şehitlerimize ve gazilerimizden ahirete intikal edenlere de Allah’tan rahmet, hayattaki gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diledi.

Kaymakamımız katılımlarından ve katkılarından dolayı Güney Kore ile ticari bağlantıları olan Türk İşadamlarına teşekkür etti ve günün anlamına binaen makamda hatıra fotoğrafları çekildi.

Makamda düzenlenen törende Kore Gazisi Ahmet Topçu, Güney Kore ile çalışan Türk İşadamları, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı hazır bulundu.