Derinkuyu Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Günleri Etkinlikleri kapsamında Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, Derinkuyulu vatandaşlarla buluştu.

İbrahim Yolalan hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve aşure duasıyla başlayan proğramda konuşan Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "Aşure gününün bütün hayır ve bereketlerine nail olabilmemiz duâ'sıyla aşure günümüz mübarek olsun. Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi bu mübarek aşure günü dolayısıyla düzenlediğimiz Aşure özel proğramımıza katılımlarıyla bizleri onurlandıran Eğitimci-Yazar Hayati İnanç'a huzurlarında teşekkür ediyorum" dedi.

Tarihten kalan mirasımızı akıcı anlatımıyla dinleyenlerine aktaran İnanç söyleşi programında, hayata dair önemli mesajlar verdi.

Hakkı Atamulu Kültür Parkında düzenlenen ‘Aşure Özel’ adlı söyleşi programına İlçe protokolünün yanı sıra her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Alanın hınca hınç dolduğu söyleşiyi Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy’da takip etti.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşide medeniyetimizin en nadide parçalarını günümüz tablosunda hak ettikleri yere oturtan Hayati İnanç, günümüze ışık tutacak tavsiyelerde bulunarak, divan edebiyatı şiirlerinden örnekler sundu. İnanç, konuşmasının sonunda tüm Derinkuyululardan önce dua beklediğini ifade etti ardından da tüm katılımcılara, Belediye Başkanı Bülent Aksoy'a ve emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etti.

Program sonunda Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Hayati İnanç’a tüm Derinkuyulular adına teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.

Yaklaşık 1000 kişiyi aşkın kalabalık bir topluluğun katılımında gerçekleştirilen proğramda vatandaşlara aşure ikram edildi ayrıca kitap dağıtıldı.

Söyleşi programını büyük bir ilgiyle takip eden vatandaşlar, Hayati İnanç’ın verdiği bilgilerle ve anlattıklarıyla kendilerini mest ettiğini belirterek bu söyleşi programını düzenleyen Derinkuyu Belediyesine ve Başkan Bülent Aksoy’a teşekkür ettiklerini dile getirdiler.