Gazze’de yıllardır süren zulme direnen mazlumlara yardım için burada sürekli bulunan İHH ekibi, son dönemde artan saldırılara rağmen aralıksız iyilik seferberliği için çalışıyor.

İHH’nın Nevşehirli hayırseverlerin de desteği ile bombardımana rağmen aşevi başta olmak üzere çalışmaları sürüyor.

İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, Gazze’de İHH’nın uzun yıllardır bir temsilciliği bulunduğunu, 30 personelin çalıştığını belirtti.

Gazze’de Mavi Marmara Aşevinin yanı sıra mağdur Müslümanlara çeşitli yardımların dağıtıldığını da aktaran Öncel, “Savaştan önce İHH toplanan bağışları çeşitli banka kanallarıyla nakdi olarak temsilciliğimize ulaştırıyordu. Savaşın şiddetlenmesiyle birlikte çeşitli problemler yaşanabiliyor. Refah Sınır Kapısının kapatılmasından dolayı ayni bağışlar ulaştırılamıyor.” dedi.

Gazze’de yaklaşık 2.5 milyon insanın yaşadığına dikkati çeken Öncel, “Yıllardır süregelen bir tedarik zinciri var. İHH olarak Gazze’ye gönderdiğimiz nakdi bağışlarla tüccarların ellerindeki ürünler satın alma yoluyla alınarak dağıtımlar gerçekleştiriliyor.  İHH’nın tanınırlığı sayesinde nakdi bağışlar savaştan dolayı ulaşmasa bile daha sonra ödenmek üzere tüm ihtiyaç kalemleri tedarik edilebiliyor.” diye konuştu.


Ancak savaş dolayısıyla Gazze’deki ticarethanelerdeki stokların da tükenme noktasına geldiğini söyleyen Öncel,  “İHH Mısır’da hazırlıklar yaparak başta gıda olmak üzere, sağlık, yakıt ve diğer acil yardımlarla ilgili süreçlerini devam ettiriyor. İnsani yardım koridorunun açılmasıyla birlikte Gazze’ye yardımları ulaştıracak. Ayrıca Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerle ilgili de yardım çalışmaları sürüyor.” şeklinde konuştu.

Sizler de Gazze’ye yardım bağışında bulunmak isterseniz 0535 932 7125 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

TRT HABER Gazze’de çalışan İHH Ekiplerini görüntüledi: