Nevşehir protokolü, Mübarek Ramazan Bayramı münasebeti ile yayımladıkları mesajlarıyla Nevşehir halkının Bayramını kutladı. İşte Nevşehir protokolünden Ramazan Bayramı mesajları...
 

Nevşehir Valisi Becel'in Ramazan Bayramı Mesajı

Vali Becel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Gönüllere köprüler kuran, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı güçlendiren, hayatımıza feyz ve bereket katan huzur ikliminin doyasıya yaşandığı, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı bir Ramazan ayını daha geride bırakarak; milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan Ramazan Bayramı’na huzur ve güven ortamı içinde ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. 

Toplumsal yaşamımızda önemli yer tutan, yaşamımızı renklendiren köklü tarihimizin ve zengin kültürümüzün toplumsal yaşamımıza yansıdığı bayramlarımız, milli ve manevi değerlerimizin inkişaf etmesine vesile olan müstesna günlerdir. Toplumumuzu bir arada tutan, bizi millet yapan, manevi duygularımızı taçlandıran bu değerleri gelecek nesillere taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur.  

Bu yıl da, uygulanan virüs ile mücadele tedbirleri kapsamında bayramı evlerimizde geçireceğiz. Akrabalarımızla, arkadaşlarımızla ve tüm sevdiklerimizle teknolojinin imkânlarını kullanarak, uzaktan bayramlaşacağız. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatamadığımız bu hüzünlü günlerden kurtulup sağlıklı günlere kavuşabilmemiz, alınan tedbirlere uymakla mümkün olacaktır. Sonraki bayramlarımızı coşkuyla kutlayabilmemiz, sevdiklerimize sımsıkı sarılabilmemiz için alınan tedbirlere uymak hepimizin sorumluluğudur.  

Bu duygularla Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve dünyaya mutluluk, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde nice güzel bayramlara ulaşmak dileğiyle tüm Nevşehirli hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm hemşehrilerinin ve İslam aleminin  bayramını tebrik etti.   

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bayramların dinî ve millî duyguların perçinlendiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı günler olduğunu belirterek 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayını uğurlamanın hüznünü, bayrama ulaşmanın ise sevinç ve huzurunu yaşadıklarını söyledi. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanmaya başlanan tam kapanma dolayısıyla ne yazık ki bu bayramda eş, dost, akraba ziyaretlerinin ve bayramlaşma törenin yapılamayacağını kaydeden Savran, “Özlem ve sevincimizi, gelecekte daha sağlıklı günlere kavuşmak adına bu bayramda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi farklı bir şekilde paylaşacağız. Anne ve babalarımızın, akrabalarımızın ve tüm sevdiklerimizin bayramını bu kez telefon veya diğer iletişim araçlarıyla kutlayacağız. Sevdiklerimiz için tedbiri elden bırakmayacağız. Kalplerimizin bir olduğunu bilmenin mutluluğu ile inşallah bundan sonraki bayramları birlikte kutlayacağız. Bugünleri kısa sürede aşarak sağlıklı günlerimize dönebilmemiz için rehavete kapılmamalı, hep birlikte tedbirlere uymaya devam etmeliyiz” dedi. 

Tüm Nevşehirlilerden aileleri ile birlikte sağlık içerisinde nice uzun bayramlar geçirebilmeleri için bu bayram konulan kurallara uyulmasını isteyen Savran, mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi; 

“Rabbim, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin pekiştiği ramazan ayına tekrar kavuşmayı bizlere nasip etsin inşallah. Bu vesileyle şehrimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bayramın manevi ikliminin tüm dünyayı kuşatmasını, barış, sağlık, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum” 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz'den Ramazan Bayramı Mesajı...

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında:

"Ramazan ayı boyunca, oruç ile derin bir manevi iklimi teneffüs etmemizin ardından, Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz Ramazan ayında, oruç ibadetimiz başta olmak üzere, yapılan tüm ibadetlerin; tüm hayırların, verilen sadaka ve zekâtların kabul olunmasını; İslam dünyasında yaşanan zulümlerin bir an önce son bulmasını; huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan maneviyatımızın yoğunlaştığı Ramazan ayında, bu yıl iftar ve sahur bereketinin evlerimizde, milli birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma duygularının da gönüllerimizde yer ettiği; semaya açılan dua elleri, evlerimizde kılınan teravih namazları, gerek televizyonlardan gerekse sosyal medya aracılığıyla okunan mukaveleler, okunan Hatim-i Şerifler ile bereketli geçirdiğimiz Ramazan ayının sevinci olan Ramazan Bayramı’mızın hayırlara vesile olmasını dilerim.

Büyüklerimizin elini bu bayram öpemesek de her zamanki gibi dualarında yer almayı istiyoruz. Teknolojiden faydalanarak, telefonla arayarak tüm gönüllere ulaşmaya hep birlikte gayret edelim.

Bu vesile ile İslam âleminin, aziz milletimizin ve Nevşehirli tüm hemşehrilerimin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Rabbimiz içinde bulunduğumuz salgın hastalıktan biran önce kurtulmayı nasip etsin. Geçmişlerimize rahmet, hastalarımıza şifalar ihsan eylesin. Bayramın tüm gönüllere, ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa huzur ve selamet getirmesini Cenabı Haktan niyaz ederim." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Menekşe'den Ramazan Bayramı Mesajı...

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını yoğun bir şekilde yaşadığımız; rahmet, bereket ve merhamet ayı olan bir Ramazan ayını da geride bırakarak hep birlikte Ramazan Bayramı'nı karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşma ve dayanışma duyguları ile gelenek ve göreneklerimizin yaşandığı bayramlarımız, yaşam mücadelesinin getirdiği tüm zorluklara rağmen insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, kırgınlıkların unutulup, dostluk ve sevgiyle gönülleri birbirine yakınlaştığı, karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, yaşama sevincinin her yıl yeniden hissedildiği nadide günlerdir.

Kültürümüzün ve geleneklerimizin bir parçası olan bayramları gelecek kuşaklara aktarmak, bu günleri anlam ve önemine uygun olarak yaşadığımız, yaşattığımız sürece mümkün olacaktır.
Hayatımıza sevgi, saygı, birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü ve adalet egemen olduğu sürece yaşanan her gün daha değerli ve anlamlı olacaktır. Yeter ki kendimize özgü değerlere sahip çıkalım, birbirimize ve ülkemize olan sorumluluklarımızı hatırlayarak bayramlarımızı da anlamına uygun bir biçimde yaşayalım.

Bu duygular içerisinde saygıdeğer hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor; sağlık, mutluluk, huzur içinde nice bayramlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan'dan Ramazan Bayramı Mesajı!

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm yurttaşların bayramını kutladı ve “Salgın nedeniyle bu bayramda yaşadığımız burukluğu dilerim bir daha yaşamayız” temennisinde bulundu. 

Sarıaslan, mesajında şunları söyledi:

"Dini bayramlarımız yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve dostluk duygularının en yoğun şekilde yaşandığı müstesna günlerdir. Ramazan Bayramımız ise oruç ibadetini sağlıkla tamamlamaktan duyulan mutluluğun, toplumca paylaşılmasıdır.

Ancak Dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgınının devam ediyor olması nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramımızı sevdiklerimizin, kendimizin ve çevremizin sağlığı için tedbirlere uyarak evlerimizde kutlayacağız.

Yaşadığımız salgının bir an önce son bulmasını ve sağlık, huzur ve mutlulukla bir araya geleceğimiz nice güzel bayramlara kavuşmayı temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının barış, esenlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, başta şehit annelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere; Nevşehirli tüm hemşehrilerimin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı kutluyorum."

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Ramazan Bayramı Mesajı

Rahmet, mağfiret ve bereket dolu Ramazan Ayını tamamlayarak bir bayrama daha erişmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.  

Bayramlar; barış ve huzur ortamı içerisinde kucaklaşma ve hemhal olmanın muhtemel dargınlık, kırgınlık gibi duyguların yerini aldığı,  insan fıtratında bulunan ‘iyi, güzel ve doğru’ bir hal üzere olmayı ortaya çıkarıp mümkün kılan ve öğreten manevi iklimlerdir.  

Kültürümüzde ‘huzur, barış ve mutluluk’ gibi anlamlar içeren ‘bayram’ kavramının, insanın ruhsal ve bedensel gelişimine olgunluk katan Ramazan Ayının bereketi ile buluştuğu, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en olgun şekilde yaşandığı Ramazan Bayramı; gönülleri birbirine yaklaştıran, insanın fıtrat bilincine erişmesine vesile olan müstesna manevi zaman dilimlerindendir.  

Pandemi koşulları nedeniyle bu bayramda tüm sevdiklerimizle bir arada olamasak da gönüllerin bir arada hemhal olduğu bir bayram olarak, gelecek bayramlarımızı ise sağlık ve huzur içinde bir arada kutlayabilmemiz temennisi ile; başta öğrencilerimiz, üniversite personelimiz ile ailelerinin ve Nevşehirli hemşehrilerimiz olmak üzere İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik eder; Ramazan Bayramının Milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim.  

Nevşehir Emniyet Müdürü Artunay'dan Ramazan Bayramı mesajı

Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay; "Ramazan Bayramınızı şahsım ve personelim adına kutlar, milletimizin huzur ve mutluluğu için görevi başında canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnet duygularıyla anar, vatandaşlarımızın ve teşkilat mensuplarımıza aileleri ile birlikte sağlık mutluluk ve başarılar diler, Saygılar sunarım." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kemikkıran Ramazan Bayramını kutladı...

Başkan Kemikkıran mesajında şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizde, mahallemizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, ekmeğimizi, suyumuzu, aşımızı bölüştük. Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazanı Şerif'in sonuna gelerek hamdolsun, millet olarak sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Bayramlar, Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır. Özünde var olan değerlerle, herkese insani sorumluluklarını hatırlatan bir yönü olan bayram günlerinin, gönül ve ruh birliği içinde maneviyatına uygun şekilde değerlendirilmesini yürekten diliyorum. Son günlerde tüm insanlık dünyayı saran korana virüsü ile mücadele etmektedir. Millet olarak nice zorlukları birlik- beraberlik yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla aştık. Yaşadığımız bu günleri de tedbir ve tevekkülle, istişare ve sağlam bilgiyle, sağduyu ve basiretle, ilimle bilgiyle, hikmetle, sabır ve dua ile atlatacağız inşallah. Bu bayram evimizdeyiz ama her bayram olduğu gibi bu bayramda da gönüllerimiz bir. Gönül evlerimizin her zamankinden daha şen, her zamankinden daha kalabalık olacağı bir bayram dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimizin, büyüklerimizin, küçüklerimizin, kardeşlerimizin, Nevşehirli hemşehrilerimizin, tüm islam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım." ifadelerinde bulundu.

NTSO Başkanı Parmaksız'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, ülke olarak salgın koşulları altında ikinci kez Ramazan Bayramı kutlamaya hazırlanıldığını hatırlatarak, “Ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan daha iyi günlere ulaşmak için bu bayram da gönüllerimizle kucaklaşalım” dedi.

Başkan Parmaksız mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın ardından, bir bayramı daha bir arada geçiremiyor olsak da, birlik ve beraberliğin önemini derinlerde hissedelim. Ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan daha iyi günlere ulaşmak için bu bayram da gönüllerimizle kucaklaşalım. Ticarinden, sanayicisine, işçisinden esnafına, yaşlısından gencine kadar tüm milletimizin fedakarlık yaptığı bu kapanma sürecinin ardından Bayram’da da alınan önlemlere riayet ederek Bayram sevincimizi kalıcı sağlık sevinciyle birleştirelim. 

Tüm bu duygu ve düşünceler ile başta üyelerimiz olmak üzere tüm Nevşehirli hemşehrilerimizin, Türk Milleti’nin ve tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, nice bayramlara sağlıklı bir şekilde ulaşmayı Rabbim’den niyaz ediyorum. Ramazan Bayramı’nız Mübarek olsun.

Borsa Başkanı Salaş, Ramazan Bayramını kutladı

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, tüm İslam aleminin ve tüm Nevşehir halkının Ramazan Bayramını tebrik etti.

Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif'in sonuna gelerek bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Borsa Başkanı Salaş sözlerine şöyle devam etti; “Maalesef, Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramını evlerimizde karşılayacağız. 

Ülkemizi ve dünyayı sarsan salgın dolayısıyla yaşadığımız zor günleri hep birlikte atlatıp, gerekli önlemleri alarak, sosyal mesafe engelini aştığımız ve tekrar kucaklaştığımız bayramları yaşamak ise en büyük temennimiz. 

Pandemi gölgesinde bayramımızı buruk kutlayacak olsakda bu zorlu günlerin geçeceği, tekrardan sevdiklerimizle birlikte gelecek güzel bayramlarımızın olacağına inancım tamdır.

Bayramın tadı büyüklerimizin ellerini öperek, küçüklerimize sarılarak, birlikte olarak çıksa da bu bayramda biraz farklı olacak hem kendimizi hem sevdiklerimizi, toplum sağlığını korumak için gireceğimiz izolasyona dikkat etmeliyiz.

Teknolojinin imkanlarını kullanıp büyüklerimizi ihmal etmeden mümkünse onlarla görüntülü görüşelim, bayramlarını kutlamayı ihmal etmeyelim, burukluğu en çok hissedecek olan kesime sesimizi duyurmayı unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Ayı içinde tutulan oruçların, yapılan hayırların kabul olmasını, Ramazan Bayramı’nın Milletimize ve İslam Âlemine sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, başta Borsa üyelerimiz olmak üzere, tüm Nevşehirli hemşerilerimin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Birlik Başkanı Pınarbaşı'dan Ramazan bayram mesajı

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı ramazan bayramı mesajında; "Bu anlamlı günler, millet olarak birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, fakir, muhtaç ve kimsesiz insanlarımızın daha fazla gözetildiği, bir tatil ve dinlenme fırsatı olarak değil, aksine anne, baba, komşu, dost ve akrabaların ziyaret edildiği özel günler olarak dolu dolu yaşanması gereken kutlu bir süreçtir. Hiç şüphesiz bayramların sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, hepimizin ortak düşüncesi ve hedefi olmalıdır. Hassaten kapısı günlerdir çalınmamış hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimiz, Aziz Şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimiz ve Şanlı Gazilerimiz ihmal edilmemeli, kapıları çalınmalı, kendileriyle hemhâl olunmalıdır. Müstesna günler olan bayramlarımızın toplumsal barışı ve huzuru tesis etmenin en büyük fırsatı olduğu asla unutulmamalıdır. Türk Milletimizin, bütün İslam Âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, bu ulvi günlerin tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum" ifadelerinde bulundu.  

Avanos Belediye Başkanı İbaş'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayımladı 

Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan İbaş, ”Bilindiği üzere tüm Dünyada ve ülkemizde korona virüs salgınına karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Ramazan ayında da bu zorlu sürecin devam etmesi nedeniyle, bayramın tadını doyasıya yaşayamayacağız. Avanos Belediyesi olarak sosyal belediyecilik hizmetlerine verdiğimiz önemle, her zaman olduğu gibi Ramazan Ayı boyunca da dar gelirli, kimsesiz, engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Önümüzdeki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Salgın dolayısıyla yaşadığımız zor günleri hep birlikte atlatacağımız ve tekrar kucaklaşacağımız bayramları yaşamak en büyük dileğimdir. Ramazan bayramınızı kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı. 

Derinkuyu Belediye Başkanı Aksoy'dan Bayram Mesajı

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Aksoy Mesajında; 'Bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı ve kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, "İlçemizde, mahallelerimizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, ekmeğimizi, suyumuzu bölüştük. Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazanı Şerif'in sonuna gelerek hamdolsun, millet olarak sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Bayramlar, Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır. Özünde var olan değerlerle, herkese insani sorumluluklarını hatırlatan bir yönü olan bayram günlerinin, gönül ve ruh birliği içinde maneviyatına uygun şekilde değerlendirilmesini yürekten diliyorum. Son günlerde tüm insanlık, dünyayı saran korana virüsü ile mücadele etmektedir. Millet olarak nice zorlukları birlik- beraberlik yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla aştık. Yaşadığımız bu günleri de tedbir ve tevekkülle, istişare ve sağlam bilgiyle, sağduyu ve basiretle, ilimle bilgiyle, hikmetle, sabır ve dua ile atlatacağız inşallah" ifadelerini kullandı. Belediye başkanımız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorumluluklarımızın bilincinde olarak, sosyal mesafe kurallarına, tavsiyelere ve tedbirlere titizlikle uyararak, "Özellikle bayramlara buruk giren hastalarımızı, yaşlılarımızı, muhtaçları, şehitlerimizin yadigarlarını ve kahraman gazilerimizi bu müstesna günde de hatırlayarak, telefonlaşarak, bayram sevincimizi paylaşarak kederde de sevinçte de bir olduğumuzu gösterelim. Ramazan Bayramının manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını, bayram bereketinin kalplerimizi coşturmasını, umutlarımızı yeşertmesini, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini bizlerin de birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu duygularla değerli hemşerilerimin, milletimizin bu musibetten kurtulması için canla başla mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımızın ülkemizde ve yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın tüm İslam aleminin, Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerine yer verdi.' dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk’ün Ramazan Bayramı Mesajı 

Başkan Aktürk mesajında “'Dostluğun, barışın, huzurun, kardeşliğin ve yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı mübarek Ramazan ayının sonuna gelirken toplumumuzun en önemli ortak değerlerinden bir tanesi olan Ramazan Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Covid-19 salgını nedeniyle maalesef geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramını evlerimizde karşılayacağız. Bu sebeple belkide bir arada olup sohbet edemeyeceğiz ancak yeter ki gönül köprülerimizi sıkı tutalım.

Birbirimize karşı hoşgörümüzü ve saygımızı bu zor günlerde daha da güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi bu vesileyle kuvvetli hale getirmek durumundayız.

İnanıyoruz ki bugün alınan tedbirler ve gösterilen sabır neticesinde; bayramı bayram tadında yaşayacağımız günlere el birliğiyle kavuşacağız.

Bir ay boyunca sabrın ve şükrün manevi kılavuzluğuyla idrak ettiğimiz, Mübarek Ramazan ayını geride bırakırken bayrama kavuşmuş bulunmaktayız. Ramazan bayramı orucun mükâfatı, dayanışma ve yardımlaşma hissiyatının, hatır sorma ve gönül almanın emsalsiz bir kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, çok değerli Ürgüplü hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bu güzel bayramın huzura, kardeşliğe, sevgiye ve dünya barışına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Gülşehir Belediye Başkanı Çiftçi; Ramazan bayramınız mübarek olsun  

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, "Bayramlar, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. Ramazan Bayramı, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan müstesna bir bayramdır. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Özellikle bayram günlerinde, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm hayatımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bu vesileyle, tüm hemşerilerimin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. 

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’den Ramazan Bayramı Mesajı

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Osman Süslü mesajında; “Bizleri manevi iklimin bereketinde birleştiren mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Koronavirüs salgını sebebiyle buruk yaşadığımız mübarek günlerde hep birlikte buluşamasak da; merhamet ve sabır duygularıyla, paylaşarak, rahmeti ve bereketi yaşadık.

Bayramlar, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. Ramazan Bayramı, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan müstesna bir bayramdır.

Mübarek Ramazan Bayramının; ülkemizi ve dünyayı sarsan salgın dolayısıyla yaşadığımız zor günleri atlatmamıza vesile olmasını, birlik, beraberlik, sağlık ve huzur içerisinde nice bayramlara hep birlikte kavuşmayı nasip etmesini Cenâb-ı Hâk’tan diliyor,  Uçhisarlı hemşehrilerimin ve tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. Ramazan Bayramımız mübarek olsun” ifadelerinde bulundu. 

Karapınar Belediye Başkanı Güneş; Bayramınız sağlıklı, huzurlu olsun  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Ramazan bayramını kutladığı mesajında; "Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği bu manevi ayı, gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken; bu uğurlama yerini Mübarek Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yeni bir sevince, umuda ve birlikteliğe bırakmaktadır. Bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının ülkemizde, tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerinde bulundu.  

Ortahisar Belediye Başkanı Ateş; Bayram tüm İslam Alemine sağlık ve barış getirsin  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, mübarek Ramazan bayramının tüm İslam Alemine, Türk Milletine önce sağlık ardından huzur ve barış getirmesi temenisinde bulundu.  

Başkan Ateş, "Milletçe, barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle yaşamanın huzuruyla mübarek Ramazan Bayramı gününe kavuşmanın mutluluğunu, bir kez daha yaşıyoruz.Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları çok özel günlerdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluklar getirmesini dilerim" diye konuştu.  

MHP Nevşehir İl Başkanı Kaya'dan bayram kutlaması  

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, "Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş” olarak müjdelenen mübarek Ramazan Ayını geride bırakmanın hüznü kalbimizde oluşurken; bir yandan da Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanı insan yapan değerlerin çok güçlü olarak yaşandığı birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan bayramlarımız milletimiz için de son derece önemli ve kutsal bir yere sahiptir. Bayramlar aile, eş, dost akraba, komşuluk ilişkilerinin geliştiği, karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları mana yüklü özel günlerdir. Pandemi dolayısıyla buruk kutlayacağımız bugünlerin sonunda ülkemiz ve ilimiz genelinde vaka sayılarının düşmesi en büyük umudumuz. Tam kapanma nedeniyle evlerimizde geçireceğimiz son bayram olması en büyük ümidimiz. Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan Bayramının birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesine vesile olması ümidiyle; çalışma arkadaşlarımın, Hemşehrilerimin ve bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi. 

Bayramınız mübarek olsun  

Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Çiftci, "Bayramlar; Milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasına, kardeşlik ve dostluğumuzun en sıcak şekilde hissedilmesine, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilenmesine, saygı ve sevgi temelinde insanların dayanışmasına vesile olan müstesna günlerdir. Bu müstesna günlerde; örf ve adetlerimizi yaşatarak, aile büyüklerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, arkadaş ve dostlarımıza hürmet ve muhabbetimizi gösterelim. Yetimlerin, gariplerin, yaşlıların ve kimsesizlerin gönlünü alalım. Muhtaç ve kimsesizlere yardım eli uzatarak, dualarını alalım. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim" açıklamalarında bulundu.  

Ramazan bayramı umutlarımızı yeşertsin  

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, tam kapanma sürecinin son günlerine denk gelen Ramazan bayramının umutların yeşerdiği günler olması dileğinde bulundu.  

Gündüzpolat, "Böyle bayram günlerini fırsat bilerek sevincimizi, coşkumuzu, yardımlaşmayı ve dayanışma duygularını, hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışma ve yardımlaşmayı arttıran, hoşgörü ve kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Bu duygularla Ramazan Bayramının, bütün gönülleri şenlendirmesini, Ülkemizle birlikte tüm dünya devletlerine sevgiyi, barış ve kardeşliği getirmesini diliyor; İlimizde görev yapan sivil, asker, polis, tüm kamu personelinin, özel sektörün ve çalışanlarının, basın mensuplarının, gençlerimizin tüm öğrencilerimizin ve hemşerilerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk dileklerimle en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.  

Nice bayramlara ulaşmayı Rabbim nasip etsin  

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Ramazan bayramı mesajında; "İdrak ettiğimiz Ramazan Bayramı’nda dualarla yapılan ibadetlerin, gerçekleştirilen ziyaretlerin, uzanan yardım ellerinin bizi sımsıkı bir şekilde sardığı ve kardeşliğimizi güçlendirdiği açıktır. Bayramlar vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır. Hiziplerin, küslüklerin ve ihtilafların bayramın mana yüklü ikliminde sonuçsuz kalması, temelinden bitirilmesi en bariz dilek ve isteğimizdir. Sıla-i rahimde biriken özlem ateşinin söndürülmesiyle birlikte, küslük ve kırgınlıklar yerini daimi ve hasbi muhabbet ve meşverete bırakmalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her köşesinde bulunan aziz vatandaşlarımızın, şu anda milletimizin varlığı, güvenliği ve istikbali için mücadele veren, nöbet tutan kahraman güvenlik güçlerimizin, tüm hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.  

Başkan Gülmez'den bayram mesajı  

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

Gülmez mesajında, Bayramların, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik için mükemmel bir vesile, eşsiz bir fırsat olduğunu dile getirdi. 

Gülmez, “Yardımlaşmanın, dayanışmanın, dostluğun ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayrama erişmenin mutluluğu içindeyiz. 

Bu topraklarda yüzlerce yıldır, bayramların özünde dargınlıklara son vermek, barışmak ve kucaklaşmak var. Bu bayramda da kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmeliyiz. Bu vesileyle; 11 ayın sultanı Ramazan ayının bereketi ile gelen Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor;Bayramın ülkemize ve tüm dünyaya adalet, huzur ve barış getirmesini, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi pekiştirmesini temenni ediyorum” dedi. 

Ramazan bayramı tüm dünyaya sağlık ve huzur getirsin  

TÜRSAB Kapadokya Bölge Başkanı Talip Aldemir, ramazan bayramı kutlama mesajında; "Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Millet olarak, bayramların getirdiği kardeşlik, barış ve huzur ortamının değerini kavrayarak, iyiye ve güzele yönelmeli; hayatımıza hoşgörüyü egemen kılarak, her türlü dargınlık ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak kucaklayabilmeyiz. Bu duygularla, Ramazan Bayramının tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize barış, huzur ve güven getirmesini diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.  

Tüm İslam Aleminin bayramı kutlu olsun  

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, ramazan bayramı mesajında; "Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir. Bu Bayram  insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür. Bundan dolayı bayram, anlam ve önemine uygun olarak kutlanmalı, başta yakınlarımız olmak üzere, özellikle kimsesizler, yaşlılar, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız ziyaret edilerek gönülleri alınmalı yalnızlıkları hissettirilmemelidir. Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.