Kapadokya Bölgesinde bir girişimci tarafından geliştirilen ve balonla uçamayan insanların yoğun ilgi gösterdiği Sanal Balon Turu Japonya'da çalışmaya başladı.

Yıllardır bölgenin en gözde turistlerinden olup son yıllarda eskisi kadar gelmeyen Japon turistler Kapadokya hasretini Sanal Balon Turu ile giderdiler.

Cappatech Simülasyon Ltd. Şti. tarafından LikeReal markası ile patentli bir ürün olarak geliştirilen sanal balon turu Kapadokya, Pamukkale gibi bir çok yerde çalışırken ülke genelinde gündem olmuş ve balona binemeyen insanlar için alternatif haline gelmişti.

Japonların Kapadokya'ya ilgisini ve hasretini bilen firma geliştirdiği ürününü Japonya'da gösterime açtı.

Patent sahibi firmanın yetkilisi İmdat DONMAZ , "Dünya'nın en çok balon turizmi yaşanan yeri olan Kapadokyamızın yıllardır müdamivimi olan Japon turistleri artık eskisi göremez olduk , firmamız Japonların bölgeye olan ilgisini bildiğinden burada bir şube açarak geliştirdiğimiz Sanal Balon turunu orada da bu insanların beğenisine sunduk.

Shizuoka kentinde yapılan bir etkinliğe katılan balonumuz beklediğimizin üstünde bir ilgi görerek bizi ziyadesiyle memnun etti.

Bölgemizin tanıtımına çok önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu faaliyetimizi artırarak Japonya'nın her şehrinde yapmayı planlıyoruz. Beklentimiz bölgemizde Japon turistleri eskisi gibi tekrar görmek." diyerek bölge tanıtımına Avrupa şehirlerinde de devam edeceklerini belirtti.

Ayrıca balon turunun Japon halkına sunulduğu geniş katılımlı etkinliği düzenleyen Japon organizasyon firmasına teşekkürlerini ileten şirket yetkilisi DONMAZ  " Bizden almaları gereken kira bedelini almayarak ülkemizde ki depremzedelere bağışta bulunmaları bizleri çok duygulandırdı.Kendilerine buradan tekraren teşekkürlerimi iletiyorum, böyle bir kardeşliğe vesile olduğumuz için çok memnunuz." diyerek duygularını dil getirdi.