Uluslararası TransAnatolia Rally Raid yarışının beşinci günü, Kapadokya’nın eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri arasında gerçekleşti. 30 Ağustos’ta Bursa’dan başlayan yarış, bu etapta Mustafapaşa, Soğanlı ve Kaleköy rotalarından geçti.

Yarış ve Doğanın İç İçe Geçtiği Bir Gün

Toplam 144 kilometrelik parkurda yarışmacılar yoğun toz, su birikintileri ve zorlu arazi şartlarında mücadele ederken, Kapadokya’nın büyüleyici manzaraları da sporculara eşsiz bir deneyim sundu. Yarışçılar günü yeniden Kapadokya’daki kamp alanında tamamladı.

Yöresel Lezzetlerle Tanıştılar

Etap sonunda Soğanlı’da verilen molada, yarışmacılar bölge halkının hazırladığı el açması gözlemeler ile enerji topladı. Türkiye’ye ilk kez gelen yabancı sporcular, bu yöresel lezzete hayran kaldı. Böylece TransAnatolia yalnızca sporcuların dayanıklılık sınırlarını test etmedi, aynı zamanda Kapadokya’nın kültürel ve gastronomik değerlerinin tanıtımına da katkı sağladı.

Uluslararası Katılım

  1. kez düzenlenen yarışta Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Romanya, İngiltere, Fransa, Avustralya, İrlanda ve Hollanda’dan gelen sporcular, Kapadokya parkurunda hem zorlu bir rekabet yaşadı hem de bölgenin doğal güzellikleriyle tanışma fırsatı buldu.

Sıradaki Durak Çorum

Yarışın altıncı gününde sporcular, Kapadokya’dan yola çıkarak 421 kilometrelik sürüşün ardından Çorum’a ulaşacak.

TransAnatolia, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu katkılarıyla düzenleniyor.