Türkiye`nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

19 Mayıs'ı hafta sonu ile birleştirip 4 günlük tatil yapmak isteyenler Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de turizm sektörünü hareketlendirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve spor bayramı nedeniyle Ürgüp, Avanos, Göreme, Ortahisar, Kaymaklı ve Uçhisar'da ki tesislerde yüzde yüze varan bir doluluk yaşanıyor. Bu durum en çok Bölgede turizmcilerin yüzünü güldürdü. Turizmcilerimiz gibi Aynı zamanda sağanak yağış etkisi altına giren Nevşehir ve Kapadokya bölgesi çiftçilerimizinde bu yağışla birlikte yüzü gülüyor.

Kapadokya Cıvıl cıvıl...

Yaz başlamadan kısa bir tatil yapmak isteyenler yurt içinde Kapadokya'da kısa turları tercih etti.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Cuma gününe denk gelen 19 Mayıs'ı hafta sonu ile birleştiren yerli turistin, iç pazarda ciddi bir hareketlilik oluşturduğunu söyledi. Durmaz, "Özellikle 19 Mayıs bölge turizmcileri için ilaç gibi geldi. Başta Göreme olamk üzere Kapadokya genelinde ki bir çok oteller % 100 doluluk oranına ulaştı. 19 Mayıs, iç pazarda ciddi bir hareketlilik yarattı. Kapadokya bölgesindeki otellerde bu hafta sonu yerli turistle dolacak." dedi. Durmaz Yerli ziyaretçinin yanında öğrenci gruplarıda bu mevsimde Göreme Açık Hava Müzesi, vadiler, yaya yürüyüş mekanları, balon, at ve ATV gezileri gibi Kapadokya’nın etkinliklerine katılıyorlar.” dedi.


Avanos Doldu Taştı.

Avanos çarşı merkezi ve özellikle ırmak kenarı ziyaretçi akınına uğradı. Tahta köprü ve ırmak kenarındaki gezinti alanları yoğunluğun en fazla olduğu alanlar oldu.Çarşı merkezi ve ırmak kenarındaki gezinti alanlarındaki ziyaretçi yoğunluğu araç trafiğine de yansıdı. Park yerleri yerli ve yabancı plakalı çok sayıda araçla doldu. Avanos her sene giderek artan oranlarda ziyaretçi yoğunluğu yaşadı. 19 Mayıs Bayram tatilini fırsat bilen insanlar ailece ırmak kenarında ve çarşı merkezinde gezerek geçirdi.

Ürgüp'te Turizmciler 19 Mayıs'ta Şen...

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan
Kapadokya'nın başkenti Ürgüp, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla turistlerin akınına uğradı.
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'nın başkenti Ürgüp'te de turist yoğunluğu yaşanıyor. Bölgemizin en fazla yatak kapasitesine sahip olan Ürgüp'teki otellerde doluluk oranı % 100  seviyesine ulaştı. 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve spor Bayram gününün Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle 3 güne çıkan hafta sonu tatili Ürgüp caddelerinde yoğunluğa sebep oldu. Ürgüp te başta çarşı ve daha bir çok yer yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı. Ürgüp Belediyesi de bu yoğunluğa karşı tedbirini aldı. Temizlik ve Belediye hizmetlerinde ise çalışmalar iki katına çıkarılarak herhangi bir sorunun önüne geçilmiş oldu.

Göreme Bildiğiniz Gibi ...

Göreme Açık Hava Müzesini ziyaret eden binlerce turist bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Türkiye’nin doğal güzelliklerinin yanında tarihi kalıntılarıyla da öne çıkan Kapadokya’nın kalbi Göreme ye yoğun ilgi gösteren yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleri sırasında araç kuyrukları da oluştu. Bölgedeki yoğunluk Göreme Açık Hava Müzesi çevresinde bulunan turistik eşya ve yiyecek içecek satan esnafın da yüzünü güldürdü. Bayramın hafta sonuna gelmesi ve 19 Mayıs dolayısıyla resmi tatil olması yerli turistlerin de bölgeye akınına neden oldu. Türkiye’nin çeşitli illerinden okulların Kapadokya turları nedeniyle bölgede yoğunluk yaşandı.