KÜN Öğrencisi Hakan Çavuş, Gençler Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Oldu

31 Ekim- 6 Kasım tarihlerinde İspanya Santa Susanna’da düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Kapadokya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Hakan Çavuş, Gençler Vücut Geliştirme 75 kg Kategorisinde dünya şampiyonu oldu.


27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de yapılan 2023 Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası millî takım seçmelerinde birinci olup Millî Takım kadrosuna dahil olan Hakan Çavuş, bu turnuvaya gelmeden 20-22 Ekim tarihleri arasında Antalya’da yapılan International Anatolian Cup Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası’nda da birincilik kürsüsüne çıkmıştı.

Hakan Çavuş: “KÜN Spor Topluluğu sayesinde hiçbir sporcumuz yalnız olmayacak.”

Vücut geliştirme sürecinin zorlu bir maceraya atılmak olduğunu belirten Millî Sporcumuz Hakan Çavuş, dünya şampiyonu olmanın büyük bir gurur olduğunu belirtti. Çavuş, “İmkânsız olduğu söylenilen, yapamazsın diyenlerin olduğu zorlu bir macerada galip geldim. Kendimi kanıtladığım, tüm Türkiye’yi temsil ettiğim ve dünya şampiyonasında İstiklâl Marşımızı tüm dünyaya dinletip onları saygı duruşuna geçirdiğim için gururluyum! Benim gibi nice hayalleri olan arkadaşlarıma söylemek isterim ki; hayallerinizin peşini asla bırakmayın, asla pes etmeyin ve kendinize olan inancınızı asla yitirmeyin. Okulumuzda kurduğumuz KÜN Spor Topluluğu sayesinde bundan sonra hiçbir sporcumuz yalnız hissetmeyecek. Hedefimiz her spor branşında nice başarılı sporcular yetiştirmek ve okulumuzu üniversitelerarası müsabakalarda en iyi şekilde temsil edebilmek.” dedi. Gençleri spora, sağlıklı ve uzun bir yaşama teşvik etmek için emek vereceklerini söyleyen Çavuş, gençlerin içindeki tutkuyu ve o küçük kıvılcımı körükleyip, büyük bir ateşe dönüştürmeyi hedeflediklerini aktardı.