Tüm Dünya genelinde olduğu gibi ülkemiz Türkiye'de son yıllarda karavan turizmi de önemli bir seçenek haline geldi.

Özellikle kültür turizmin başkenti Kapadokya'da da son günlerde Karavanla bölgemizde konaklayanların sayısı her geçen gün artıyor ama...

Kapadokya'da karavan turizmi denetlenmeli...

Bundan tam 10 yıl önce yaşanan bir münferit olayda uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Japon turist sebebiyle bölgemizden Japonlar on yıldır ayaklarını çekmiş iken, gerekli güvenlik önlemi alınmaksızın kamp alanları dışında Kapadokya'nın muhtelif yerlerinde kafalarına göre karavanlarıyla kamp yapan yerli ve yabancı tatilciler için bir eylem planı varmı? Burada karavanlı turistlerin güvenliğini kim sağlıyor? Bu konuda bir önlem alınıyor mu? İzinleri kim veriyor? Gerek Hijyen şartı ve temizlik konularında nasıl bir tedbir alınıyor?

Kapadokya ali babanın çiftliği değil...

Ayrıca Kapadokya'nın doğal güzellikleriyle bezenmiş vadilerinde kamp kurarak karavan turizmi adı altında bölgemizde tatil yapan turistlerin çevreye bıraktıkları çöpler ve muhtemel tahribatları asla gözardı edilmemeli. 

Unutmayın kontrolsüz güç güç değildir. Öyleyse Kapadokya'da hizmet veren karavan kamp alanları dışında kamp yapan turistlerin bu konuda denetimleri yapılmalı, güvenliği ve çevre temizliği gibi hususlarda da ciddi bir eylem planı hazırlanması için bir an evvel çalışma yapılması gerekiyor.

Binlerce insanın ekmek yediği, yöre insanının düğün albümü için çektiği fotoğraflardan bile ücret alındığı bu özel bölgede, vergisini ödeyen yüzlerce çalıştırdığı insanlarımıza istihdam sağlayan konaklama sektöründeki turizmcilerimizde bu şekilde mağdur edilmemelidir. Karavan turizmi için mutlaka belli şartlar getirilmelidir. 

İş işten geçmeden; Bizden söylemesi...