Son zamanlarda Türkiye'nin gündemini meşgul eden sokak köpekleri, Nevşehir ve çevresinde de endişe yaratıyor. 5-6 kişilik sürüler halinde sokaklarda dolaşan köpekler, ciddi bir tehlike oluşturuyor. 

TEHLİKE ARZ EDEN SOKAK KÖPEKLERİ

Sokak köpeklerinin sürüler halinde dolaşması, çevredeki insanlarda korku ve endişe yaratıyor. Özellikle çocuklar ve vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturuyorlar.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı icik köyünde bir vatandaşımız FİB Haber Merkezi ihbar hattına yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızı okula veliler olarak götürüp getiriyoruz. Hem kendimiz hem çocuklarımız için köyümüzdeki sokak köpekleri tehdit oluşturuyor. Bizim yetkililerden isteğimiz biran önce bu sokak köpeklerinin toplatılmasını istiyoruz yoksa birilerine zarar verecek" diyerek endişelerini dile getiriyor.

Başıboş Köpekler Kapadokya Turizmi İçin Tehdit Oluşturuyor

Öte yandan Kapadokya vadilerinde başıboş sokak köpekleri saldırıları sonrası yaşanan korku sebebiyle vadi yürüyüşleri, at, deve, bisiklet ve ATV turlarında her geçen gün düşüşün yaşandığı ifade ediliyor.

Bölge Turizmcileri FİB Haber Merkezine yaptıkları açıklamalarında; "Burası dünyanın gözbebeği Kapadokya yani turizm bölgesi, bir çok insanımız bu sektörden geçimini kazanıyor. Bir taraftan reklam tanıtım yapıyor turistleri Kapadokyamıza davet ediyoruz bir taraftanda buraya gelen yerli yabancı turistlerin güvenli bir şekilde tatil yapmalarını imkan sağlayamıyoruz. Başıboş sokak köpeklerinin saldırıları sebebiyle turistler tedirgin oluyor bizlerde turizmci olarak mağdur oluyoruz. Sonuç olarak Dünyanın gözbebeği Kapadokya'ya gelen turistlerin bu yaşadıkları mağduriyet sonrası onlara karşı mahçup oluyoruz. Yetkililerden bu soruna biran evvel çözüm üretmelerini istiyoruz" diyor.

Sokak Köpekleri hakkında yapılacak yeni düzenleme belli oldu!

  • 1 ay içinde sahiplenilmeyen saldırgan hayvanlara 'ötanazi' yapılacak.
  • Evcil hayvanını sokağa atan kişilere 50 bin TL ceza verilecek.