Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi 2007 yılından bu yana ilimizin ekonomisi başta olmak üzere sosyal, kültürel, sportif gelişimine önemli katkılar sundu. Ancak Üniversitede görev yapan akademisyenlerin şehrin meselelerine beklenen düzeyde ilgi göstermedikleri, duyarlı olmadıkları gözleniyor. Bir isim var ki, Nevşehir’in hemen hemen her meselesine sahip çıkarak bir akademisyenin kendi memleketi olmasa dahi yaşadığı, geçimini sağladığı bir ile nasıl katkı sağlayabileceğine örnek bir kişilik sergiliyor.
İlin eğitim başta olmak üzere Sporuna, sosyal ve kültürel içerikli hemen hemen her türlü sorununa sahip çıkmaya ve bu konularda bizzat görüşlerini ifade edip katkı sağlamaya gayret eden Yrd Doç Dr Özden Taşğın geçtiğimiz günlerde Üniversitede düzenlenen kan bağışı ve organ bağışı kampanyalarında da önemli görev üstlendi.
Üniversite bünyesindeki etkin kişiliği ile de dikkatleri üzerine çeken Yrd Doç Dr Özden Taşğın, Rusya’nın ülkemize uygulamaya başladığı ambargo konusunda da son dönemdeki çıkışı ile dikkatleri üzerine çekmeye devam etmişti.
Taşğın bir Nevşehir Spor maçı öncesinde bizzat parasını cebinden ödediği kasalar dolusu Mandalina’yı Rusya Almıyorsa Biz Yeriz deyip taraftara dağıtmış, Toplumuzun bu konudaki duyarlılığının da adeta tercümanı olmuştu.