Terör örgütü PKK mensuplarının yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen jandarma astsubay Mustafa Gevrek'in cenazesi askeri uçakla Nevşehir Kapadokya Havalimanına getirildi.

Cenaze karşılama törenine, Vali Vekili Ahmet SOLEY, Nevşehir İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Metin ALKAYA, Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN, İl Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU, Belediye başkanları, şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Vali Vekili Ahmet SOLEY, şehide Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Saygı duruşunun ardından,Şehit Astsubay Mustafa Gevrek’in naaşı, törenle cenaze aracına konularak  memleketi Kırşehir'e uğurlandı.

Güneydoğu illerimizden Hakkari'de halen devam eden terör operasyonları kapsamında Çukurca ilçesinde mayın taraması esnasında Kırşehirli Astsubay Mustafa Gevrek Şehit oldu. Şehit Mustafa Gevrek’in Cenaze Töreni bugün yapılacak.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde mayın tarama görevi sırasında şehit düşen Mustafa Gevrek’in baba ocağının olduğu mahalle Türk Bayrakları ile donatıldı.

Şehit Astsubay Mustafa Gevrek’in 1996 yılında Tunceli’de düzenlenen operasyonlar esnasında yakın akrabasının da şehit olduğu ortaya çıktı.

Şehit Gevrek’in baba ocağının olduğu Ahi Evran Mahallesinde ki evi Türk Bayrakları ile donatıldı.

Öğle namazına Cacabey Camiinde şehit Astsubay Mustafa Gevrek için helallik alınması beklenirken, cami avlusu bariyerlerle çevrelendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydan ve şehit’in baba ocağının olduğu güzergah üzerinde çok sayıda polisin görev yapması bekleniyor.

FİB Haber Merkezi olarak, Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.