Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi" için imzalar atıldı. Alt yapısının tamamlanmasının ardından kurulacak olan yeni seraları ile Kozaklı üretecek, Nevşehir kazanacak.

Kozaklı üretecek, Nevşehir kazanacak

1.5 Milyar TL’lik yatırım ve ülke ekonomisine yıllık 750 milyon TL’lik katkısıyla 1500 vatandaşımıza istihdam sağlayacak olan Türkiye’nin ikinci en büyük Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgesi Nevşehir'in Kozaklı İlçesinde kuruluyor.

"Nevşehir'e hayırlı olsun"

Söz konusu Sera OSB’nin, imar planı, genel yerleşim planları, detaylı teknik rapor ve proje alanında yer alan bütün seralar için üst yapı modül projeleri hazırlanarak, raporlar Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayına sunulmak üzere imzalandı.

Kozaklı’ya kurulacak Türkiye’nin ikinci en büyük Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgesi için başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep tayyip Erdoğan, Tarım, Bakanımız Sn. Vahit Kirişci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

NTSO Başkan Yardımcısı ve Kozaklı Sera OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Nurlu ile Kozaklı Sera OSB Bölge Müdürü Samet Kafalı'da hazır bulundular.