Kaymaklı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘10. Kültür Turizm Şenlikleri ve Kaymak Festivali’ 14 Temmuz 2017 Cuma günü gerçekleştirildi. 

Bu Festival Ballı Kaymak!” sloganı ile gerçekleştirilen 10. Kaymak Festivali, Cuma çıkışı Kaymaklı Kültür Merkezi Sahnesinde Protokol Açılışı ile başladı.


Kaymaklı'ya adını veren ve Kaymaklı Belediyesi tarafından tescillenen  'kuru kaymak' ı tanıtmak adına bu sene 10.su düzenlenen festivale AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Nevşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muhammed Çömçe, AK Parti Nevşehir Merkez ilçe Başkanı Salih Açıkgöz, Kaymaklı Belediyesi Başkanı Halit Elma’nın ve çeşitli bürokratların katıldığı festival kapsamında 15 Temmuz temalı kaymak yarışmaları düzenlendi. Yarışmada dereceye giren vatandaşlara çeşitli hediyeler verildi.

Festival açılışında konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider, yer altı şehirleri, tescilli kuru kaymağı, patatesi ve üzüm bağları ile Nevşehir açısından oldukça önemli olan Kaymaklı beldesinde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden büyük bir sevinç duyduğunu dile getirerek şöyle konuştu, Bizler mutluluklar paylaştıkça çoğalır, üzüntüler paylaştıkça azalır anlayışına hakim bir milletimiz. Bu anlayış içinde her zaman halkımızın yanındayız. Festivaller ve şenlikler, herkesin ortak coşkusu, kardeşlik, sevgi, barış duygularının en üst seviyeye çıktığı güzel ve anlamlı günlerdir. Birlik ve beraberlik içinde yapılan bu etkinliklere katılarak sizlerle birarada olmanın gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliklerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.


GİZLİGİDER : ‘15 Temmuz milli haysiyet uyanışıdır’
Yarın 15 Temmuz akşamı hain darbe girişiminin yıl dönümü olması nedeniyle şehitlerimizi anacağız diyen Nevşehir Milletvekili Gizligider,
 ‘15 temmuz küresel ihanete karşı, milli haysiyet ve vicdan uyanışıdır’ dedi.

Milletvekili Gizligider yaptığı değerlendirmede, ‘15 Temmuz destanı, AK önderin küresel tarihe vurduğu milli irade damgasıdır. 15 Temmuz Ak yürekli milli iradenin, AK ferasetle küresel tarihe düştüğü nottur. 15 Temmuz milli irade direnişi, milli imanın eseridir. 15 Temmuz çağ açan Fatih’in torunlarının AK Lider Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde, yeni çağlara yönelişidir. ‘dedi. 


Kaymak Festivali akşam bölümünde ise Kaymaklı Yeraltı Şehri Otoparkında Ahmet Ece-Gülesin ve TRT’nin özel seslerinden Türk Halk Müziği sanatçıları sahne aldı. 

Kaymaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 10. Kaymak festivaline 15 Temmuz temalı kaymaklar yarıştı.