Altınyıldız İlköğretim Kurumu 8.Sınıf öğrencileri 4 Haziran 2023’de yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)  için 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü Nevşehir Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumunda LGS Prova sınavı yaptılar. Sınavın ardından 8. Sınıf zümre öğretmenleri eşliğinde mangal partisinde streslerini atıp öğretmenleri ve arkadaşlarıyla zaman geçirerek moral depoladılar.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 8.Sınıf öğrencileri yaklaşmakta olan LGS sınavı için hafta sonu ALTINYILDIZ İLKÖĞRETİM KURUMUNDA Prova Sınavı yaptılar. LGS formatında özel olarak hazırlanmış deneme sınavı ile LGS’ye zaman ve yer olarak tam uyumlu sınavı gerçekleştiren öğrenciler sınav kaygısını en aza indirdiler.

Altınyıldız ilköğretim Kurumu  LGS sınavı için çalışmalarına Ağustos ayında başlamış ve akşam etütleri, konu tekrarlar, soru çözüm saatleri, birebir özel etüt, sınav koçluğu sistemi, yoğun deneme sınavı programları ile 4 Haziranda yapılacak olan sınava kadar öğrencilerimiz bu yoğun ve yorucu yolculuktan geçmektedir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne Ortaöğretime geçiş sınavlarında 62 Türkiye 1.liği  elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si okul olmuştur. Elde ettiği sınav  puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve  Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim  Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla ‘aklın ve bilimin ışığında’ Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor ve Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam etmektedir.        

Mezun ettiği 1173 Öğrencisini Fen Lisesine, 701 Öğrencisini Anadolu Lisesine  yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2022-2023 LGS' den sonra da yine öğrencilerini Türkiye’nin  en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir.

Nevşehir’in eğitimdeki başarı çıtasını yükselten  aynı zamanda Türkiye’nin Örnek okulu olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerine, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor ve 4 Haziran 2023 'de yapılacak olan LGS  sınavlarında tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.