TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu'nda yapılan seçimle 5 kamu denetçisi belirlendi.

 

Buna göre, Abdullah Cengiz Makas, Mehmet Elkatmış, Zekeriya Aslan, Muhittin Mıhçak ve Serpil Çakın kamu denetçisi olarak seçildi. Oylamada, Makas, Elkatmış ve Aslan'a 17'şer, Mıhçak ve Çakın 15'er oy çıktı.

 

Eski Yargıtay Üyesi Mehmet Nihat Ömeroğlu, dün TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Kamu Başdenetçisi seçilmişti.

 

Kamu Denetçileri Mehmet Elkatmış,Abdullah Cengiz Makas,  Zekeriya Aslan, Muhittin Mıhçak ve Serpil Çakın kimdir?

Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış:1947 Nevşehir doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği, XIX., XX., XXI. ve XXII. Dönem Nevşehir Milletvekilliği, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği ve İdare Amirliği, TBMM Susurluk Komisyonu Başkanlığı ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. Evli (eşini 2012 yılında kaybetmiştir) ve 4 Çocuk babasıdır.

Kamu Denetçisi Serpil Çakın:1968 Tokat doğumlu. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1991-1992 yıllarında Has Hukuk Bürosunda sigortalı avukatlık yaptı.1994-1997 yıllarında serbest avukatlık yaptı. Aynı yıllarda Altındağ İlçesi Tüketici Hakem Heyeti üyeliği görevinde bulundu. Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı MYK’da görev yapmıştır. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Kamu Denetçisi Zekeriya Aslan: 1969′da Afyonkarahisar Sandıklı’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest Avukat olarak çalıştı. Sandıklı Belediyespor Kulübü Başkanlığı yaptı. 23. dönem Afyonkarahisar Milletvekilliğinin ardından  Orman ve Su İşleri Bakanlığında müşavirlik yaptı. İngilizce ve az düzeyde Arapça bilen Aslan, evli, 2 çocuk babasıdır.

Kamu Denetçisi Muhittin Mıhçak:  Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başkanlığı ve örgütlü suçlara ilişkin davaların görüldüğü Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyeliği yapmıştır.

Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz Makas: 1969 yılında Amasya’da doğdu.  Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamlamış, doktora yapmaktadır. Maliye Bakanlığı’nda Bakan müşavirliği, TBMM’de siyasi müşavirlik  ve TBMM Grup Müdürlüğü görevini yürüttü. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Takasbank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurul Başkanlık Danışmanlığı görevinde bulundu.

 FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirimizin yetiştirdiği önemli değerlerden Sayın elkatmış ı tebrik ediyoruz.