TBMM Meclisi Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Açıkgöz mesajında şu ifadelere yer verdi;

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremi milletçe yaşadık. Yitirdiğimiz canların acısı yüreklerimizi yaktı. İlk andan beri deprem bölgesinde milletimizin hizmetkarı, alicenaplığının da bir kez daha şahidi olduk. Devletimiz ve aziz milletimiz bir ve beraber olarak depremin ilk dakikasından itibaren seferber oldu. Aynı birliktelik, inanç, iman ve güç ile aşamayacağımız hiçbir acı, saramayacağımız hiçbir yara yoktur.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimde; “Ey Rabbimiz! Bize göndereceğin her hayra muhtacız.” (Kasas, 28/24) ayeti kerimede buyrulduğu gibi ilahi rahmete gönüllerimizde, dünya ve ahiret hayatımızda muhtacız. Yaşadığımız büyük afet karşısında depremde etkilenen kardeşlerimize uzanan yardım eli, ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destek olmaya hem devletimiz olarak hem de aziz milletimizle devam edeceğiz. Bizler kardeşlerimize yardım ettikçe, Rabbim de hepimize yardım edecektir inşallah. İlahi kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ışığında dünya ve ahiret için Allah’ın emir ve yasaklarına uymalıyız. Her haliyle insanlığa örnek olan kutlu Peygamber’imizin zaman üstü öğretmenliğinden bizler de feyz almalıyız.

Bu kutlu gece vesilesiyle Rabbimizden incinmiş kalpleri birleştirmesini, hata ve günahlarımızı bağışlamasını diliyoruz. Allah’ım her türlü fitne, fesat, afet, felaket ve hastalıktan bizleri muhafaza eylesin. Muhabbetimize, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize gölge düşüren her türlü şiddetten, nifaktan, tefrikadan, şeytanlaşmış düşüncelerden bizleri muhafaza eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle, Miraç Gecemizin gönül coğrafyalarımızda yeniden bir uyanışa vesile olmasını temenni eder; Nevşehirli hemşerilerimin, aziz milletimizin, yurt dışındaki vatandaşlarımızın, âlem-i İslâm’ın Miraç Gecesini tebrik ederim. Mescid-i Aksa mahzunsa, Müslümanların gönülleri de mahzundur. Kudüs’ün ve Miraç’a şahitlik eden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe ulaştığı geceleri de Rabbim bizlere gösterecektir inşallah.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) Efendimize, Al ve Ashabına salatu selam eyler, ortak dualarda buluşmayı temenni ederim.

Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimize, ahirete irtihal eden her bir kardeşimize rahmet diliyor; fedakâr gazilerimizi ve aziz milletimizi de minnet ve şükran duygularımla selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

Selam ve dua ile Rabbim, bizleri her türlü felaketten muhafaza eylesin..

Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ

AK Parti Nevşehir Milletvekili

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi