MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, geçtiğimiz günlerde dünya evine giren Gazi Zeki Didinmez'i çat-kapı evinde ziyaret ederek Didinmez çiftine ömür boyu mutluluklar temennisinde bulundu.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Kılıç; "2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde Gazi olan Uzman Çavuş Sayın Zeki Didinmez ve eşi Sayın Sudenaz Didinmez’in düğünleri olması sebebiyle hanelerine misafir olduk, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Soyunuz soylansın, toyunuz toylansın inşallah. Yüce Allah hayırlı ve mübarek eylesin." dedi.

Milletvekili Kılıç, Zeytindalı Harekatı kapsamında Suriye Afrin'de görev yapmakta iken, el yapımı patlayacının patlaması sonucu yaralanarak gazilik mertebesine ulaşan Uzman Çavuş  Gazi Zeki Didinmez ve eşi Sudenaz Didinmez’e "mutluluk, sağlık ve huzur içinde bir ömür diliyorum" dedi.

Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, her zaman Şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olduklarını ifade ederek şöyle konuştu : “Sizin gibi yiğitlerimiz sayesinde bizler burada rahat uyuyoruz. Sen ve senin gibi yiğitlerimiz bu vatanın milli birlik ve beraberliğine kast eden teröristlerle verdiğiniz mücadele takdire şayan. Hepinizden Allah razı olsun. Ben inanıyorum ki sizler var oldukça ve bizim al bayrağımız gönderde çekili oldukça bu milletin sırtı asla yere gelmeyecektir. Bu vesile ile tüm gazilerimize şifa diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Gazi Didinmez'den Milletvekili Kılıç'a özel teşekkür...

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Afrin Gazisi Zeki Didinmez de, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Sayın Prof. Dr. Filiz Kılıç'a ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Aynı zamanda Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilciliği görevini yürüttüğünü ifade eden Nevşehirli Gazi Zeki Didinmez, Milletvekili Kılıç'ın Gazi ve şehit ailelerine gösterdiği yakın ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Didinmez: "Askerler vurulunca değil, unutulunca ölür"

Gazilik mertebesine ulaşmanın büyük onurunu ve maneviyatını yaşadığını ifade eden Afrin Gazisi Zeki Didinmez, Unutulmasın ki hala hazırda ama Ankara'da ama evlerinde tedavi gören Nevşehirli askerlerimiz var. Şehit ailelerimiz var. Sizi takip ediyorum, ama hastanede ama evlerinde Gazilerimizi şehit ailelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorsunuz. Allah sizden razı olsun değerli vekilim. Bizler, gaziler yada şehit aileleri unutulunca ölürüz. Benim tek arzum, hiçbir zaman onları unutmayalım. Her şey maddiyat değil. Manevi olarak gelip halimizi hatırımızı sorup, bizlerle sohbet etmelerini istiyoruz.  Zira "Askerler vurulunca değil unutulunca ölür"...  " 

"Soranlara 'düğüne gidiyoruz' diyorduk"

Didinmez, "Afrin'e giderken bize duygularımızı soranlara 'düğüne gidiyoruz' diyorduk. Ölürsek de vatan için ölmüş, kalırsak da vatan için mücadele etmiş olacaktık. Oranın arazi şartlarını, zorluğunu ancak içinde vatan sevgisi olanlar aşar. Allah'a şükürler olsun ki hiç pişman değilim. Rabbim bana cennet gibi bir vatan dünyanın en güzel bayrağını verdi, böyle güzel bir anne ve baba verdi, önce Gazilik mertebesi sonrada Sudenaz gibi bir eş verdi. Ne kadar şükretsem azdır. Yarın çağırsalar yine giderim. Bu devlet, vatan, bayrak bizim. Bundan başka da Türkiye yok" dedi.

MHP Nevşehir Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanı Derya Tunç, Gazi babası Abdullah Didinmez'de hazır bulundu.