Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş'a nezaket ziyaretinde bulundu. 

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş'ın daveti üzerine Nevsehir ili Avanos ilçesini ziyaret eden Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Croıtor,  Moldova Cumhuriyeti'nin İaloveni kenti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Avanos kenti arasında Kardeşlik Anlaşması'nın imzalanmasıyla birlikte Avanos'ta düzenlenen Uluslararası "Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali"ne onur konuğu olarak katıldı. Ialoveni kasabasından popüler dans grubu "Porumbi reprezenta" tarafından temsil edilecek.

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş; "Avanos'u çok beğendiğini söyleyen ve kendisi de Gagavuz Türk'ü olan Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor'u belediyemizde ve ilçemizde misafir etmekten onur duyduk.Nazik ziyareti ve samimiyeti dolayısıyla kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Moldova Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dmitri Croıtor’da, misafirperverliği için Başkan İbaş’a teşekkür ederek, Moldova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemli olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacaklarını ifade etti. 

   Ziyaret karşılıklı görüş alış verişinin ardından sona erdi.