Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen Dere ıslahı çalışması nedeniyle, 20 Eylül 2023 Çarşamba gününden itibaren (bugün) 1 ay süreliğine Genç ve Sarıyaprak deresi (Nar-Üniversite Toki Yolu) içerisindeki dere geçişi trafiğe kapatıldı.

Nar Belediyesinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Dere ıslahı çalışması nedeniyle 1 ay süreliğine Genç ve Sarıyaprak deresi (Nar-Üniversite Toki Yolu) içerisindeki dere geçişi trafiğe kapatılacaktır. Yapılan çalışmaların Nar kasabamıza hayırlı olmasını diliyor, göstermiş olduğunuz anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerinde bulunuldu.

Nar'da Dere Islah Çalışmaları Devam Ediyor...

Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, "DSİ 12.Bölge Müdürlüğü tarafından Genç ve Sarıyaprak derelerinin taşkınlardan, yerleşim merkezinin ve bahçelerin korunması amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları sürüyor. Bu projenin hayata geçirilmesi konusunda önemli katkıları bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Ebubekir Gizligider'e, AK Parti İl Başkanımız Sayın Ali Kemikkiran'a, Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Süleyman Özgün ve Sayın Emre Çalışkan'a teşekkürlerimi sunarım." dedi.