Nevşehir'in Avanos ilçesinden bir gencin Ukrayna Büyükelçiliği’ne gönderdiği yardım kutusundan çıkan mesaj duygulandırdı.

Ukrayna Büyükelçiliği, Nevşehir'in Avanos ilçesinden Yusuf Aldağ isimli bir vatandaşın büyükelçilik binasına gönderdiği yardım kutusundan çıkan mesajı sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştı.

Duygulandıran mesajda, “Merhaba ben Yusuf. Eğer savaştan sonra hayatta kalırsan seni Türkiye’ye davet ediyorum. Ülken uğruna ölürsen bizim için bu bir onur olacaktır” ifadeleri yer aldı.

Bir anda tüm Dünya'ya insanlık dersi veren Avanoslu Yusuf Aldağ FİB Haber Merkezine şu açıklamalarda bulundu; "Ben Yusuf Nevşehir Avanos da wood waffle Cafe işletmesinin sahibiyim. Ukrayna olayları başladığından beri haber kanallarından ayrılmıyorum. Birgün haberde çocuk çığlıkları duydum ve çok etkilendim. Göğsümde anlatılmaz derin bi acı hissettim. Elimizden gelen tek şey yardım kampanyasıydı ve bunu araştırdım iletişime geçtim. Sonra eşimle beraber giymediğim kıyafetlerim vardı. Onları geçikmeden hızlıca kutuya yerleştirdik. Ben askerliğimi Diyarbakır Silvan’da çok zor şartlarda yapmıştım ve gözümün önüne o anlar geldi. 2 şehit vermiştik... Şehit vermek kadar acı bi duygu yoktur ve kolinin en üstüne 6 sene önce  askerden sakladığım teskere üniformam vardı. Onu göndermek istedim üzerinede not olarak; "Merhaba ben Yusuf. Eğer bu savaştan sonra hayatta kalırsan seni Türkiye’ye davet ediyorum. Ülken uğruna ölürsen bu bizim için onurdu"r diye not bıraktım" ifadesinde bulundu.