AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz, Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Hacıfakılı köyüne KOP destekli yeni sulama sistemi kurulacağını müjdeledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz, yaptığı açıklamasında; "Kozaklı/ Hacıfakılı Köyümüz yıllardır beklenen yeni sulama sistemine kavuşuyor! Sevdamız Nevşehir’imize, Kozaklı’mıza hayırlı olsun." dedi. 

Milletvekili Açıkgöz açıklamasında şunları ifade etti; "Kozaklı/Hacıfakılı Köyü tarım arazilerinde yetiştirilen hububat, şekerpancarı ve yonca üretiminde kullanılmak üzere kapalı sistem sulama sistemi projesi hazırlanmıştır.  Konya Ovası Projesi (KOP) destekli projenin ödeneği  7.864.676,09 ₺’dir.

Bu projenin tamamlanması ile birlikte Bağlıca Deresi suyunun kaynaktan kapalı sistemle tarım arazilerine aktarılması ve Köylülerimizin eskiye oranla hububat, şekerpancarı ve yonca üretiminde yıllık 3.000.000,00₺ daha fazla gelir elde etmesi hedeflenmektedir. Söz konusu proje 15.02.2021 tarihinde ihale edilmiş ve sözleşmesi 03.03.2021 tarihinde imzalanmıştır. Projenin 12 ayda tamamlanması planlanmaktadır. Nevşehir Özel İdaremizin projesi olarak KOP tarafından onaylanan sulama projemiz Sevdamız Nevşehir’imize, Kozaklı’mıza ve Hacıfakılı Köylülerimize Hayırlı Olsun…Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.