Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, verdiği birbirinden önemli müjdelerle Nevşehirlileri mutlu etti.

Ziyaret kapsamında Vali İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Mehmet Savran ve İl Başkanı Ali Kemikkıran ile görüşerek Nevşehir'in sorunları ve projleri hakkında bilgilere alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Nevşehir’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıklamasında, "Gerek Valimiz gerekse Belediye Başkanımızdan brifinglerimizi aldık. Nevşehir turizmimizin son yıllarda büyük ivme kazanan bir ilimiz. Hacıbektaş diyarı ve Damat İbrahim Paşamız yadigarı Nevşehir'imiz ve Kapadokya Bölgemizin korunması konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz.

Burada yaptığımız görüşmelerde, Nevşehir'e yeni Çevre yolu taleplerinin yatırım proğramına alınması konusunda çalışma başlattık. İnşallah en kısa sürede bu sorunu çözüme kavuşturacağız. İçme suyu konusunda da bir çözüm bulacağız. Ayrıca Ürgüp bölgesinde yurt talepleri var. Bu husustada gerekli çalışmayı başlatacağız.

Açıkcası Nevşehir ve Acıgöl Organize Sanayii Doğalgaz projesi,  Çevre yolu projesi, Nevşehirin içme suyu projemizi,  Havalimanı terminal binası projesi,  İlimizde öğrenci sayımızın artması ve ihtiyaç hasıl olması hasebiyle yeni yurt binası projesini, Turizm, Tarım ve hayvancılık husularında ilimizin projelerini Birçok çalışma ve değerlendirmelerimiz oldu. 9 Bin yıllık bir tarihi gelecek nesillere en güzel şekilde taşıyacağız. Bugüne kadar yaptıkları hizmetler için Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Nevşehir merkez ve ilçeleri için oldukça önemli sayılan birçok yatırım ile ilgili müjdeler veren Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay’ın Nevşehir ziyaretini değerlendiren AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve Başkomutanımız R. Tayyip Erdoğan’ın selamlarıyla ilimize teşrif eden Cumhurbaşkanı Vekilimiz Sayın Fuat Oktay'ın Nevşehir'e yapılacak projeler ile ilgili yaptığı açıklamaların kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Nevşehir'de devam eden yatırımları ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri incelemek üzere ilimize gelen Cumhurbaşkanı Vekilimiz Sayın Fuat Oktay'a, İlimizde devam eden yatırımlar, sorunlar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Yine Cumhurbaşkanı Vekilimiz Sayın Fuat Oktay'ın ziyaretinde, bu güzel şehrimizin sorunlarını ve problemlerini konuştuk ve belli kararlar aldık. Süreç içerisinde inşallah bu projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hedef ve vizyon doğrultusunda şehrimizi bütünüyle marka şehir haline getirecek adımları ve projeleri üretmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamları ile gelen Cumhurbaşkanı Vekilimiz Sayın Fuat Oktay'a, vermiş ve vereceği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Cumhurbaşkanı Vekilimiz Sayın Fuat Oktay, sürdürdüğümüz çalışmalarla ilgili destek sözü vererek, 

✅ Nevşehir yeni çevre yolu projesi, 

✅ Nevşehir’in içme suyu projesi,  

✅Nevşehir ve Acıgöl Organize Sanayi Doğalgaz projesi,  

✅Kapadokya Havalimanı terminal binası projesi, 

✅ İlimizde artan üniversite öğrencilerimiz için Ürgüp ilçemiz için yeni yurt binası projesi, 

✅ Kapadokya Alan Başkanlığımız’daki toplantıda da Balon turizmi sektör temsilcilerinin taleplerini ve çözüm önerilerini ele aldık.

✅ Hacı Bektaş Veli diyarı ve Damat İbrahim Paşa Yadigarı 9 Bin yıllık bir tarihi ile Nevşehir’imizin turizm, tarım ve hayvancılık hususlarındaki  iyileştirme ve geliştirme projelerimiz için de gerekli çalışmaları başlatıyoruz." dedi.