Masa Tenisi Gönüllüleri 6 Nisan Dünya Masa Tenisi Gününü Kapadokya'da ''Yer Altında,Yer Üstünde Gökyüzünde,Masa Tenisi Her Yerde'' sloganı ile kutladı.

Sizce Masa Tenisi sadece spor salonunda mı oynanır?

Bizce Hayır

Mesela Kapadokya'da tarihin ve medeniyetin göbeğinde yüzlerce balondan birinde veya Binlerce yıllık tarihi bir kalede veya 4000 yıllık yedi katmanlı bir yeraltı şehrinde yani masa tenisi her yerde oynanır.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu (TMTF) tarafından  6 Nisan Dünya Masa Tenisi Günü kapsamında Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'de, sıcak hava balonunda, tarihi Nevşehir Kalesi Kayaşehir'de ve Kaymaklı Yeraltı Şehri'nde masa tenisi maçı yapıldı.

Dünya Masa Tenisi Günümüz Kutlu olsun!

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Etkinlikleri Daire Başkanı Hasan Bebek, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ile çok sayıda masa tenisi gönüllüsü katıldı.

100 feet (300 metre) yükselikte Kapadokya semalarında sıcak hava balonu içerisinde masa tenisi maçı oynayan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Dünya'da bir ilki yaşıyor olmamız açısından mutluluk verici. Bu etkinlik kapsamında Nevşehir Kapadokyamızı tanıtıyor olmamız ve gençlerimizi masa tenisi başta olmak üzere spora teşvik edici olması açısındanda önemli dedi.