Nevşehir Valiliği tarafından,  Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KAP-HİB) bünyesinde kentin marka değerinin artırılması amacıyla Kapadokya'da jeopark oluşturulması için yürütülen çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Kapadokya Jeopark Yönetim Ofisi ve Müzesi de Kurulacak...

Bu kapsamda, Nevşehir Kale civarında, 2014 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan ve geçtiğimiz yıl turizme açılan kayadan oyma tarihi yamaç Kayaşehir'de Kapadokya Jeopark Yönetim Ofisi ve Kapadokya Jeopark Doğa Tarihi Müzesi kurulacak.

Jeoparkı Sit Alanlarını Bulmak Artık Daha Kolay Olacak…

Öte yandan Kapadokya'da tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine ulaşımı kolaylaştırmak ve ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla yön ve bilgilendirme levhaları da takıldı.

Nevşehir'in giriş, çıkış ve merkezi yerlerinde bulunan yön ve bilgilendirme levhaları sayesinde Kapadya Jeoparkı’na gelen yerli ve yabancı turistlerin kentin tarihi ve turistik yerlerine daha rahat ulaşabilmesi amacıyla takılan levhalar turizm hizmetine sunuldu.

Çalışmalar kapsamında; Göreme açık hava müzesi, Hacıbektaş Müzesi, Paşabağları ve Zelve Ören Yerleri, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Çatalkaya Volkanik Konisi, Üç Güzeller Peribacaları, Acıgöl Maarı, Kozaklı Termal Su Kaynakları, Açıksaray Ören Yeri, Nevşehir Kalesi- Kayaşehir-Kapadokya Jeopark Müzesi için yeni yönlendirme ve bilgilendirme levhaları takıldı.