Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabasında 100. Yıl Zafer Coşkusu Mustafa Keser Konseri ile Kutlandı.

Uçhisar Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 'Zafer kutlamaları şöleninde sahne alan ünlü sanatçı Mustafa Keser seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla Uçhisarlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı, Uçhisar’da Mustafa Keser konserleriyle taçlandı.

Uçhisar Belediyesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünü özel bir programla kutladı.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Zafer gecesine, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Türkiye – Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, Gazeteci Yazar  Sinan Yağmur, Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez ve çok sayıda Uçhisarlı vatandaşlar katıldı.

Birçok şarkısını seyircilerle birlikte söyleyen Keser, gecenin gerçekleşmesini sağlayan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü' teşekkür etti. Performansıyla seyircilerin ayakta alkışladığı usta sanatçı, böylesine anlamlı bir günde Uçhisar'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik etti.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, şahane performansı ve eşsiz şarkıları için Mustafa Keser'e şükranlarını sunarak günün anısına kendisine Uçhisar tablosu hediye etti.

Başkan Osman Süslü: “Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. Bu büyük zaferin 100.yıl dönümünü beldemizde büyük bir coşkuyla kutladık. Bu kapsamda ünlü sanatçı Mustafa Keser Uçhisarlı sevenleri ile buluşturduk. Güzel ve coşkulu bir gece geçirdik. Başta sevilen sanatçımız Mustafa Keser’e ve bu güzel program için emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Osman Süslü, "31 Ağustos Çarşamba akşamında da bu kez dost ülkemiz Kırgızistan'ın Bağımsızlık gününde değerli sanatçımız Mümin Sarıkaya sahne alacak. Gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde Uçhisarlı hemşerilerimiz bayram coşkusunu yaşayacak. Tüm halkımız davetlidir” dedi.

FotoÖztürk Media / Ahmet- Utku ÖZTÜRK.